Twitter experimenta amb la coautoria de tuits

La plataforma testeja als Estats Units, el Canadà i Corea del Sud la possibilitat de fer publicacions signades per dos usuaris simultàniament

Categories:

Redacció

Els CoTweets apareixen als perfils d'ambdós creadors i a les 'timelines' dels seus seguidors
Els CoTweets apareixen als perfils d'ambdós creadors i a les 'timelines' dels seus seguidors | World's Direction (Flickr)

Twitter ha iniciat una prova per testejar amb els seus usuaris els CoTweets, una nova funció que permet fer publicacions amb autoria compartida, és a dir, tuits signats per totes les persones seleccionades i que apareix al perfil i a les timelines de tots els seus seguidors. De moment, aquesta característica només permet escriure CoTweets amb un màxim de dos autors i es limita a comptes seleccionats dels Estats Units, el Canadà i Corea del sud.

Exemple de com es visualitza un CoTweet | Imatge: Twitter

Per publicar un CoTweet, una de les dues persones implicades ha d’escriure el tuit en qüestió i seleccionar la persona que vulgui implicar dins de la seva llista de seguidors. Un cop fet aquest pas, la xarxa social enviarà una notificació a l’usuari escollit. Si accepta la invitació, el CoTweet es publicarà als perfils i a les timelines d’ambdós usuaris, però si la denega, es cancel·larà la invitació. Des de la companyia recomanen en un comunicat posar-se d’acord en el contingut del tuit a través de missatges directes abans de publicar-lo.

Cal tenir en compte que el creador inicial de la publicació té alguns privilegis sobre el tuit compartit: és l’únic que pot fixar el CoTweet al seu perfil i que pot decidir sobre qui pot contestar o veure el missatge. A més a més, aquestes publicacions no es poden promocionar econòmicament com els tuits tradicionals. Malgrat que només el primer tuit d’un fil és acreditat com un CoTweet, aquests missatges es poden retuitar, comentar i citar com qualsevol altra publicació de la xarxa.

Aquesta novetat arriba coincidint amb el desè aniversari de la versió en català de Twitter i se suma a altres novetats en què la plataforma treballa des d’enguany, com la possibilitat d’editar tuits.