Twitter treballa en una opció per editar tuits

La plataforma testejarà en els pròxims mesos la nova característica entre els membres de la subscripció Blue

Redacció

La xarxa social implementarà en els pròxims mesos l'opció de modificar publicacions de manera escalonada
La xarxa social implementarà en els pròxims mesos l'opció de modificar publicacions de manera escalonada | CC0

Twitter ha anunciat que actualment està treballant per implementar l’opció d’editar tuits en els pròxims mesos. Aquesta característica, una de les més demandades per un sector de la comunitat, es testejarà inicialment amb els usuaris de Twitter Blue, com ja es va anunciar amb el llançament de la subscripció de pagament, per tal de determinar quins aspectes funcionen i quins no. Aquesta notícia ha arribat dies després de conèixer que el multimilionari Elon Musk s’ha convertit en l’accionista principal de l’empresa, però la corporació assegura que és un afegit que han estat dissenyant almenys des de 2021.

Inicialment, la xarxa social preveia que aquesta opció estigués limitada als subscriptors de pagament i als 30 segons posteriors a la publicació d’un tuit o d’un fil, però segons han anunciat a través del seu compte oficial, la nova visió de la companyia permetrà l’edició de publicacions recents. "La gent vol poder corregir errors (a vegades vergonyosos), errors tipogràfics i tuits que s’escriuen en calent", ha declarat el cap de producte de consum de Twitter, Jay Sullivan, en un fil. Tal com menciona, l’opció que es fa servir ara mateix és esborrar el tuit original i tornar-lo a tuitar, sense l’errada o errades que contenia inicialment.

La incorporació de la possibilitat de modificar publicacions és una opció que ha estat demandada per molta gent des de fa anys, però també un objecte de debat en una xarxa social que viu del moment i de l’espontaneïtat. Alguns usuaris temen que s’empri aquesta nova característica per amagar comentaris lesius, per exemple. “Sense coses com límits de temps, controls i transparència sobre què s’ha editat, l’opció d’editar pot ser mal usada per alterar el record de les converses públiques”, ha asseverat Sullivan, qui considera una “prioritat principal” protegir aquests entorns. Tanmateix, ara per ara es desconeixen quins seran els mecanismes per limitar l’ús de la nova característica o com es garantirà la seva transparència.