Barcelona es manté en el top 3 de ciutats europees preferides per crear ‘start-ups’

El 20% dels fundadors d’empreses emergents trien la capital catalana com a població preferida, que es troba només per darrere de Berlín i Londres

Categories:

Redacció

La capital catalana ha aconseguit la tercera posició del rànquing Startup Heatup Europe per cinquè any consecutiu
La capital catalana ha aconseguit la tercera posició del rànquing Startup Heatup Europe per cinquè any consecutiu | AL PHT Air Picture TAVISA (Imatges Barcelona)

Barcelona és la tercera ciutat europea preferida pels emprenedors a l’hora de fundar una nova start-up, segons el darrer rànquing Startup Heatmap Europe. L’informe, elaborat per la consultora DEEP Ecosystems, situa la capital catalana en el bronze de la classificació per cinquè any consecutiu, per sota de Berlín i Londres i per davant de poblacions com Lisboa, Amsterdam, Tallinn, París, Munic, Estocolm o Madrid. En l’edició de 2021, la ciutat comtal compartia posició amb la capital dels Països Baixos, però enguany l’ha assolit en solitari.

Segons l’informe, Barcelona és la ciutat preferida del 20% dels fundadors d’empreses emergents consultats, la qual cosa implica un creixement de 2,69 punts respecte a l’any passat. Una de les raons que els autors de l’estudi al·leguen és el creixement de les inversions en capital de risc, que durant el 2021 van superar els 2.000 milions d’euros. De fet, els diners captats entre 2019 i 2021 han suposat un creixement del 65% respecte al trienni 2016-2018. Durant l’any passat, les rondes d’inversió més elevades van ser les de Glovo (450 milions d’euros), Wallapop (130 milions d’euros) i Travelperk (130 milions d’euros).

L’Estudi també apunta que, segons dades de LinkedIn, a Barcelona es creen una mitjana de 293 ofertes de treball al mes, la qual cosa suposa un 10,6% més que el 2020. La capital catalana és la sisena ciutat europea amb més desenvolupadors professionals, uns 10.200 segons StackOverflow, i malgrat que no entra dins del top 10 de ciutats amb més esdeveniments de meetup per càpita, sí que és la cinquena població amb un creixement més gran en aquest àmbit, de prop d’un 15%. “L’ascens de Barcelona en l’Startup Heatmap Europe corrobora la bona feina que s’està desenvolupant per fer de la ciutat l’ecosistema ideal on les iniciatives empresarials més innovadores puguin invertir, créixer i generar nous llocs de treball”, opina el primer tinent d’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni.

Tanmateix, la nota negativa es troba en la diversitat de gènere, atès que només el 13,22% de les fundadores de start-ups són dones, 0,1 punts menys que el 2020 i 3,7 punts per sota que la mitjana europea, del 16,9%. En aquest àmbit, les ciutats més ben qualificades són Lisboa (23,15%), Dublin (23,08%) i Estocolm (20,24).

Etiquetes