TravelPerk es converteix en el quart unicorn català

L’agència de viatges de negocis en línia assentada a Barcelona supera els mil milions de valoració després de tancar una ronda de 101 MEUR

Categories:

Redacció

La companyia ampliarà la seva plantilla de Barcelona amb 200 noves incorporacions
La companyia ampliarà la seva plantilla de Barcelona amb 200 noves incorporacions | TravelPerk

L’agència online de viatges de negocis TravelPerk, fundada a Barcelona el 2015, s’ha convertit en el tercer unicorn de Catalunya després d’eDreams, Glovo i Wallbox, una categoria que s’atorga a les empreses que aconsegueixen una valoració de més de 1.000 milions de dòlars. La companyia ha tancat aquest dimecres una ronda de finançament de 115 milions de dòlars (101 milions d’euros), una quantitat que els ha fet arribar a una valoració de 1.300 milions de dòlars (1.144 milions d’euros).

“Assolir l'estatut d'unicorn és un somni i una fita important per a tots els emprenedors, i ho hem aconseguit gràcies a l'esperit rebel, la determinació i l'impuls de la nostra gent”, ha escrit en un comunicat el cofundador i CEO de la start-up, Avi Meir. Malgrat que el turisme ha estat un dels sectors més afectats per la pandèmia, la companyia ha aconseguit ampliar el seu negoci durant aquest període amb l’adquisició de quatre empreses, tot i tenir haver reduït els ingressos en 84 milions durant el 2020. En aquesta nova ronda de finançament, TravelPerk ha comptat amb les inversions de l’exconsellera delegada de Booking.com, Gillian Tans, i del director general de General Catalyst Partners, Joen Cutler, dos executius que passaran a formar part de la seva directiva.

Amb els diners recaptats, la companyia preveu ampliar la seva aposta per tecnologia verda i ampliar l’abast del seu marketplace, que ja s’ha multiplicat per cinc el 2021. La direcció de la start-up també té previst centrar-se a desenvolupar eines per fer del teletreball una tasca més immersiva. “El futur és cara a cara, i mentre moltes empreses estan construint tecnologies centrades en les interaccions personals, preferim centrar-nos en l'ús de la tecnologia per ajudar-nos a unir-nos en la vida real”, ha assegurat Meir. Segons recull La Vanguardia, la companyia té més de 700 treballadors en plantilla, la meitat d’elles a Espanya, i preveu contractar-ne 200 més per la seva seu de Barcelona.

TravelPerk va néixer el 2015 com una agència de viatges online centrada en facilitar les coses a aquelles persones que es mouen per qüestions laborals. La companyia ha crat una plataforma unificada que permet gestionar les reserves, els vols, els trajectes en tren i taxi i les despeses dels múltiples viatges que realitzi una persona. El servei ofereix a la mateixa aplicació un equip de suport per possibles problemes, la possibilitat de cancel·lar amb flexibilitat les reserves i l’opció d’escollir alternatives sostenibles per al medi ambient. “Són innovadors i han estat capaços d'anticipar i abordar les necessitats canviants dels seus clients a través d'adquisicions importants, noves entrades de mercat i dissenys de productes”, ha declarat Tans.