El SIL torna a Barcelona amb les darreres innovacions internacionals del sector logístic

L’esdeveniment celebrarà la 22a edició entre el 31 de maig i el 2 de juny amb 650 empreses i 12.000 visitants ja confirmats

Categories:

Redacció

El SIL torna després de dos anys de pausa per la pandèmia amb 300 ponents nacionals i internacionals
El SIL torna després de dos anys de pausa per la pandèmia amb 300 ponents nacionals i internacionals | Cedida

Després de dos anys d’aturada per la pandèmia, el Saló Internacional de la Logística (SIL) torna a la capital catalana de la mà del Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZBA). L’esdeveniment se celebrarà entre el 31 de maig i el 2 de juny al pavelló 8 del Recinte Montjuïc-Plaça Espanya de la Fira de Barcelona i ja té confirmada la participació de 650 empreses i l’assistència d’almenys 12.000 persones d’arreu del món.

El delegat especial de l’Estat al CZBA, Pere Navarro, ha assegurat que "la logística és aquell sector crucial en les nostres vides al qual la societat mai havia prestat massa atenció. Això no obstant, la pandèmia ha fet valdre la seva funció i tot el que ens aporta en el nostre dia a dia". En aquest sentit, l’edició d’enguany tindrà un marcat caràcter internacional, ja que els més de 12.000 assistents ja confirmats arribaran a Barcelona provinents de 81 estats diferents. De la mateixa manera, un 30% de les companyies vindran des de l’estranger, de països tan diversos com l’Argentina, la Xina, els Emirats Àrabs Units o Dinamarca, entre altres.

Amb tot, la innovació és el concepte que els organitzadors del SIL han volgut remarcar com a pedra angular de la nova edició del congrés. En total, l’esdeveniment acollirà la presentació en exclusiva de més de 100 noves solucions tecnològiques aplicades a la logística, a més a més d’una destacada participació de les start-ups del sector: fins a 150 empreses emergents presentaran els seus productes al saló, de les quals 10 han estat seleccionades per l'Start-up Innovation Hub com a finalistes al Premi a la millor start-up del SIL 2022.

Paral·lelament a la presentació de novetats i solucions tècniques per als professionals de la indústria, el saló també comptarà amb un ampli programa de conferències i debats amb 300 ponents d’arreu del món. "El SIL és l’esdeveniment més gran amb una exposició que reuneix tota la cadena de subministrament, així com un espai ideal en el qual realitzar networking”, ha conclòs la directora general de l’entitat, Blanca Sorigué.