El Port de Barcelona posa a prova un autobús elèctric i autònom

El vehicle traslladarà els treballadors per la infraestructura en un trajecte d’1,9 km

Categories:

RedaccióACN

El Port de Barcelona llança un pilot amb un autobús elèctric i autònom per provar un nou model de mobilitat sostenible
El Port de Barcelona llança un pilot amb un autobús elèctric i autònom per provar un nou model de mobilitat sostenible | ACN

El Port de Barcelona ha presentat la primera prova pilot d'un autobús elèctric i autònom a la ciutat per al trasllat de treballadors. El vehicle recorrerà a patir del pròxim 30 de maig, i durant setmanes, els vials portuaris oberts al públic entre el World Trade Center i el moll de Sant Bertran en un trajecte d’1,9 km. El projecte està liderat per l’empresa Penden Mobility amb una inversió de 60.000 euros.

El recorregut inclou semàfors, rotondes i interseccions, i interactuarà amb camions, vianants i ciclistes. Per garantir la seguretat del viatges, a bord sempre hi haurà un oprador de seguretat.

Pas previ al seu ús comercial

Tot i que el vehicle no està obert a la ciutadania, el president del Port de Barcelona, Damià Calvet, ha destacat que el fet que la prova es desenvolupi en un entorn urbà "és un pas" per començar a traslladar-ho al sector comercial.

Al seu torn, el representant de Penden Mobility, Sebastiaan van Herk, ha explicat que aquesta prova pilot és la primera que l'empresa d'innovació posa en funcionament als carrers d'una ciutat. Van Herk ha afirmat que "estan en contacte amb altres ciutats" com Hannover o Rotterdam, però ha assenyalat que en zones urbanes "sempre és difícil", fent referència a la gestió de permisos per tirar endavant una simulació com la presentada aquest dimarts. "Aquí a la zona portuària tenim una opció real amb llicències per fer-ho encara que hi hagi tràfic, i per nosaltres és perfecte", ha expressat.

Per la seva banda, la directora general de Transport i Mobilitat, Mercè Rius, també present en la presentació del projecte, ha posat en relleu "l'esforç del Port per donar un servei als seus treballadors", i ha afirmat que la prova pilot "pot ser reproduïble a altres indústries i entorns similars, on aquest servei també podria tenir utilitat abans de traspassar-ho dins les ciutats".