Barcelona serà lloc de proves dels taxis voladors

ENAIRE participa en un projecte per impulsar vehicles voladors i paqueteria de drons per optimitzar la mobilitat del futur en zones urbanes i periurbanes

RedaccióACN

Els aerotaxis arribaran en pocs anys a les zones urbanes
Els aerotaxis arribaran en pocs anys a les zones urbanes | Lilium

Barcelona podria comptar ambaerotaxissi prospera una iniciativa d'ENAIRE. El gestor estatal de navegació aèria treballa en dos projectes europeus per gestionar la futura mobilitat de les persones a les àrees urbanes i periurbanes amb vehicles voladors, concretament, taxis aeris i activitats com la paqueteria de drons. Les proves de la tecnologia es faran a la capital catalana i a Santiago de Compostela el 2022.

"És necessari portar la mobilitat urbana a la tercera dimensió, a l'espai aeri, i fer-ho d'una forma més eficient i sostenible", ha assegurat el director general de l'entitat, Ángel Luis Arias, qui ha afegit que les demostracions que es faran a Espanya seran de les primeres a Europa i que és el moment de “generar un efecte tractos i facilitar per situar-se entre els líders en el desenvolupament i operació d’aquest nou sector”.

Participació en projectes internacionals

ENAIRE treballa "intensament" a U-Space des de la seva concepció per la Comissió Europea, amb la publicació del U-Space Blueprint el 2017, col·laborant i participant en projectes estatals i internacionals. Entre aquests, destaca el projecte DOMUS, liderat pel gestor espanyol conjuntament amb 17 empreses privades i entitats públiques, amb un pressupost de quatre milions d'euros.

El projecte va concloure amb la realització d'uns exercicis de validació del concepte U-Space que van ser un "èxit", tant per l'execució de les operacions simultànies gestionades digitalment, com per la demostració del concepte operacional i de la seva arquitectura.