Barberà del Vallès acull una prova pilot del vehicle autònom connectat

El projecte té per objectiu comptabilitzar i seguir la mobilitat de l’automòbil

Categories:

Redacció

Es fan proves pilot de mobilitat intel·ligent a Barberà del Vallès
Es fan proves pilot de mobilitat intel·ligent a Barberà del Vallès | Ajuntament Barberà del Vallès

La nova prova pilot de Vehicle to Infrastructure Platform for Mobility Accounting and Tracking, VIPMAT, s’ha posat en marxa al polígon industrial Can Salvatella de Barberà del Vallès. És un projecte de vehicle autònom connectat que té per objectiu comptabilitzar i fer un seguiment de la mobilitat de l'automòbil.

La informació s'aconsegueix i intercanvia gràcies a tecnologies de comunicacions sense fils com Connected Autonumous Vehicle (CAV) i V2X (Vehicle to Everything), que recullen dades sobre recorreguts, material transportat i passatgers. L'ús d'aquesta tècnica serveix per tenir control dels automòbils i per la caracterització digitalitzada de serveis de mobilitat Mobility as a Service (MAAS).

Els vehicles connectats a les infraestructures del projecte compten amb un intercanvi automàtic de dades, tant amb altres transports com amb punts de control de flux lliure, que no requereixen que el cotxe s'aturi. Així doncs, es faciliten aspectes com el pagament personalitzat en peatges, mesurar l'impacte mediambiental o el control d'entrades al polígon industrial.

La iniciativa està desenvolupada per l'empresa Tecsidel amb finançament del Centro para el Desarrollo Técnico Industrial (CDT). A més, s'inclou en les accions impulsades per la Generalitat per promoure les ciutats intel·ligents a Catalunya.