Catalunya completa el projecte Àrees 5G amb la incorporació de l’Aran

La vuitena variant de la iniciativa del Govern se centrarà a impulsar projectes d’innovació vinculats a la mobilitat sostenible

Categories:

Redacció

La nova Àrea 5G Aran s'ubicarà a l'estació d'esquí de Baqueira-Beret
La nova Àrea 5G Aran s'ubicarà a l'estació d'esquí de Baqueira-Beret | Departament de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori

L’Àrea 5G Aran serà la vuitena i darrera variant de les Àrees 5G del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori. La nova divisió, que s’ha presentat aquest divendres a Vielha, centrarà la seva activitat en iniciatives vinculades a la mobilitat sostenible, una especialització molt rellevant en el territori, atesa la seva baixa densitat de població. Amb aquesta nova seu, el projecte coimpulsat amb Mobile World Capital Barcelona i la Fundació i2CAT ja tindrà presència a totes les demarcacions del Principat.

La nova branca del projecte Àrees 5G tindrà la seva seu d’operacions a l’estació d’esquí de Baqueira-Beret, un espai que disposa de connexió 5G gràcies a Movistar. “Catalunya és un dels territoris més ben connectats d’Europa, el que permet que les nostres empreses, les administracions i els catalans en general disposin de les eines necessàries per pujar al tren de la transformació digital”, ha declarat el director general de Telefónica a Catalunya, Chema Casas. L’estació d’esquí es convertirà en un nou laboratori d’innovació oberta destinat a iniciatives vinculades al turisme i als esports de muntanya.

Entre les diverses funcions de la nova Àrea 5G Aran destaca l’anàlisi dels reptes i necessitats del sector, la realització de proves pilot i la implementació de nous productes i serveis basats en tecnologies 5G. “La digitalització és actualment l’eina més rellevant per lluitar contra el despoblament de les àrees rurals, i projectes com l’Àrea 5G Aran contribueixen al desenvolupament econòmic local i la generació d’oportunitats laborals en el sector digital”, ha assegurat el vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró.

L’escletxa digital és un altre dels aspectes contra els quals s’espera que el nou organisme pugui ajudar a combatre, sobretot tenint en compte les particularitats dels territoris de muntanya. En aquest sentit, l’Àrea 5G Aran col·laborarà estretament amb l’Àrea 5G de l’Alt Pirineu, especialitzada en aplicacions per a la ramaderia, l’agricultura i la transició ecològica, entre altres sectors.

Etiquetes