L’Àrea 5G Terres de l’Ebre escull les primeres empreses per impulsar la tecnologia de nova generació

Ebredrone és una de les quatre ‘start-ups’ seleccionades per treballar en el laboratori d’innovació

Categories:

ACN

Ebredrone darrera del nou prototip, Droneboard amb què ofereixen fer tractaments fitosanitaris sobre l'aigua
Ebredrone darrera del nou prototip, Droneboard amb què ofereixen fer tractaments fitosanitaris sobre l'aigua | ACN

La start-upEbredrone serà la primera empresa a treballar en l’Àrea 5G Terres de l’Ebre, que s’espera que comenci la seva activitat a curt termini en una nau de 2.000 metres quadrats amb cobertura de la xarxa de nova generació. L’espai permetrà a les empreses testejar la tecnologia i crear productes basats en ella.

La companyia d’Amposta ha estat una de les quatre empreses escollides d’entre més de 20 al projecte estatal d’acceleració 5G ScaleUp Program, organitzat per 5G Barcelona i el grup Wayra-Telefónica que dona accés al laboratori The Thinx i ofereix la possibilitat de contactar amb inversors de capital de forma mensual. El programa d'acceleració, de quatre mesos, els donarà accés al laboratori The Thinx, un dels entorns de 5G més avançats, per treballar en aplicacions tecnològiques basades en 5G.

"Estem molt contents de participar des de l'inici en l'estratègia 5G al territori", han apuntat els responsables d'Ebredrone, Pau Jornet, enginyer i encarregat de la part tecnològica, i Hadar Ayxandri, desenvolupador de negoci. Ebredrone compta amb un equip de col·laboradors i l'acord amb l'Àrea 5G ebrenca els permetrà usar la nau de Molló per testejar diferents tipus d'usos i aplicacions en tecnologia dron en espais tancats quan estigui llesta la instal·lació, anomenada laboratori CoEbreLab 5G rural i que impulsa el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre. "Estem treballant per fer una proposta que vagi més enllà de nosaltres com a empresa, per dotar de contingut aquesta nau del polígon del Molló, integrant diferents empreses i administracions amb un projecte territorial únic a Europa", ha apuntat Ayxandri.

La nau del Molló és el primer laboratori de 5G Rural de Catalunya i ajudarà a estendre aquesta tecnologia en entorns i sectors socioeconòmics rurals. Les empreses hi faran els primers assajos d'aquesta tecnologia en diversos projectes d'R+D+I (Recerca, Desenvolupament i Innovació). Concretament, es preveu que aquesta implantació permeti la digitalització de productes i serveis de valor afegit, així com fer proves pilot en entorns d'àmbit rural en sectors com l'agroalimentari, el sociosanitari o l'energètic, entre d'altres. La xarxa 5G també s'estendrà als nuclis de població de Móra la Nova i Móra d'Ebre enguany.

Etiquetes