Girona se suma a les Àrees 5G

La demarcació acollirà la sisena variant de la iniciativa de Polítiques Digitals, pensada en potenciar l’ecosistema català de la 5G

Categories:

Redacció

Girona se suma a les Àrees 5G
Girona se suma a les Àrees 5G | Cedida

Després de la Catalunya Central, arriba el torn de Girona. La demarcació acollirà la sisena Àrea 5G de la Generalitat, un projecte impulsat pel Departament de Polítiques Digitals que pretén potenciar l’ecosistema català de la 5G i convertir Catalunya en un pol de referència internacional al voltant d’aquesta tecnologia. Els objectius de la iniciativa passen per la millora dels serveis tecnològics ja en funcionament al territori, la promoció de l’ús comercial de la xarxa 5G i l’impuls del seu desplegament per fomentar l’economia digital més enllà de les zones urbanes.

“El nostre objectiu és que tots els municipis de les comarques gironines estiguin connectats a la xarxa de fibra òptica l’any 2023”, ha asseverat el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, qui considera l’accés a les noves tecnologies un “àmbit prioritari” per l’administració. L’extensió de la nova Àrea 5G cobrirà les comarques del Ripollès, la Garrotxa, l’Alt Empordà, el Baix Empordà, el Pla de l’Estany, la Selva, el Gironès i la Cerdanya.

Una iniciativa per potenciar els motors ecònomics de Girona

L’Àrea 5G Girona està dissenyada al voltant dels motors econòmics del territori, concretament el turisme, la cultura, els esports, la indústria 4.0 i el sector de l’alimentació. La iniciativa està orientada tant a la ciutadania com a les empreses, les quals podran adaptar el seu model de negoci a la nova connectivitat a través de sessions de disseminació, workshops i projectes pilot. D’altra banda, el desplegament del projecte augmenta les possibilitats que les comarques gironines es converteixin espais de proves per a futurs projectes d’innovació locals i internacionals.

“Les iniciatives que es promoguin gràcies a aquest projecte tindran un impacte socioeconòmic molt important. A més, ens permetrà identificar les aplicacions de la 5G que contribuiran a la competitivitat del teixit empresarial del territori, involucrant directament els seus agents i ajudant-los a detectar els beneficis d’aquesta tecnologia”, ha afirmat Eduard Martín, CIO i director de 5G de Mobile World Capital Barcelona. La posada en marxa de les Àrees 5G és una iniciativa de la Generalitat en col·laboració amb la Mobile World Capital, a Fundació i2CAT, la Cambra de Comerç de Girona, l’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i l'Associació d'Empreses de Noves Tecnologies de Girona.

Etiquetes