L’Àrea 5G Alt Pirineu impulsa la digitalització al territori català

El nou punt d’Organyà vol millorar el benestar ciutadà i la competitivitat empresarial de la zona

Categories:

Redacció

Presentació de l'Àrea 5G Alt Pirineu
Presentació de l'Àrea 5G Alt Pirineu | Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori

Catalunya amplia el nombre d’Àrees 5G amb la incorporació de l’Alt Pirineu. La voluntat d’aquest nou punt situar a Organyà (Alt Urgell) és millorar tant el benestar ciutadà com la competitivitat de les empreses a les comarques de l’Alta Ribagorça, Pallars Sobirà, Pallars Jussà, Alt Urgell i Solsonès en els motors econòmics de la zona: agricultura, ramaderia, productors de muntanya, cultura, turisme, esports al medi ambient, economia circular i transició ecològica.

En la fase inicial de l’Àrea es preveu disposar d’un espai de cobertura indoor 5G NSA a la seu del CETAP (Centre Empresarial i Tecnològic de l’Alt Pirineu), al Centre Cultural de les Monges (la Seu d’Urgell).

A través de la realització de sessions de disseminació, workshops i projectes pilot, es donarà a conèixer a les empreses com la 5G pot ajudar a transformar la seva gestió i el seu model de negoci per ser més eficients i generar nous ingressos. A més, disposar d’aquesta Àrea 5G facilita que el territori pugui ser un espai de proves per a futurs projectes d’innovació. De fet, es pretén també fer monitoratge de les oportunitats de finançament competitiu relacionades amb els reptes i capacitats dels territoris i entitats de les diferents Àrees.

Un projecte col·laboratiu

Aquest projecte se suma a les Àrees 5G Terres de l’Ebre, Ponent, Camp de Tarragona, Penedès, Catalunya Central i Girona, presentades en els darrers mesos, i que busquen dinamitzar i digitalitzar sectors com el rural, ramader, agroalimentari, sociosanitari, comercial, logístic, industrial, turístic o energètic, entre d’altres.

La voluntat de les Àrees 5G és potenciar l’ecosistema català de la 5G i convertir Catalunya en un pol de referència internacional al voltant d’aquesta tecnologia. En definitiva, innovar des del territori per al territori. Els seus objectius són millorar a tot Catalunya els serveis tecnològics ja existents, promoure l’ús comercial de la xarxa 5G i impulsar el seu desplegament, promovent casos d’ús i proves de concepte en entorns reals i fomentant una economia digital més enllà de les zones urbanes. Amb això s’aconseguirà dinamitzar l’economia local al mateix temps que es connecten els actors amb l’ecosistema i es promou la participació.

Etiquetes