El sector audiovisual català factura 6.700 milions d’euros

Prop de 3.600 persones conformen el teixit productiu i dona feina a 31.000 persones

Categories:

Redacció

El sector audiovisual català presenta el seu potencial a l'ISE
El sector audiovisual català presenta el seu potencial a l'ISE | Marc Vilajosana

El sector audiovisual català està format per 3.600 empreses que facturen 6.700 milions d’euros i donen feina a 31.000 persones. Són les principals conclusions d’un estudi d’ACCIÓ fet públic aquest dimarts coincidint amb la inauguració de l’Integrated Systems Europe a Barcelona, el qual, segons el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, acollir-lo “consolida Catalunya com a espai de referència a Europa en el sector digital i audiovisual, i situa Barcelona com una de les capitals del món tecnològic”.

Segons l’informe, l’activitat principal del teixit productiu el sector és l’entreteniment audiovisual (com productores de pel·lícules i sèries o les desenvolupadores de videojocs), que concentra el 51% de la facturació del sector. El segon segment de negoci és la comunicació corporativa, la publicitat i els esdeveniments (que tracta tots els serveis de màrqueting digital i branded content així com l’organització d’esdeveniments en temps real), amb el 40% de la facturació. Finalment, amb el 9% del volum de negoci del sector, destaca l’activitat dels mitjans de comunicació.

En l’àmbit de la inversió estrangera, Catalunya ha captat gairebé 50 milions d’euros el 2021, xifra que representa un augment interanual del 37% i el millor registre de la sèrie històrica. Si s’analitza en períodes més amplis per evitar l’efecte volàtil d’aquesta estadística, el volum d’inversió estrangera en els últims cinc anys (2017-2021) ha assolit gairebé els 170 milions d’euros i la creació de 2.700 llocs de treball.

El document també posa de manifest la presència de 213 start-ups catalanes del sector audiovisual (més d’un 11% del total de 1.900 start-ups catalanes), xifra que representa gairebé el doble que fa cinc anys.

Etiquetes