El comerç local de Tarragona es digitalitza de la mà d’OhBarri

La ‘start-up’ nascuda a la URV crea una aplicació basada en ‘blockchain’ que permet gestionar cupons, descomptes i sorteigs

Categories:

RedaccióACN

OhBarri ha estat reconeguda per la URV com una de les 'start-ups' nascudes a la universitat
OhBarri ha estat reconeguda per la URV com una de les 'start-ups' nascudes a la universitat | URV

El comerç electrònic acostuma a ser associat a grans plataformes internacionals com Amazon o eBay, però també té les seves fórmules a petita escala. Una d’elles és OhBarri, l’aplicació creada per la start-up tarragonina Barrioh Servicios Digitales que ofereix al petit comerç un sistema electrònic basat en blockchain que dona punts als usuaris que compren als establiments adherits que, posteriorment, podran canviar per cupons, descomptes i sorteigs.

El programari es basa en l’ús de “dades parametritzades” que protegeix amb blockchain, la qual cosa permet a les botigues guanyar visibilitat entre la ciutadania i accedir a un servei d’anàlisi de dades i assessorament. El creador del projecte, Sergi Compte, assegura que aquesta informació ajuda als comerciants a “generar estratègies de millora de les vendes a través de les promocions”. Des del seu llançament el 2021, OhBarri ja té adherides una quarantena d’empreses del Tarragonès i del Baix Camp.

OhBarri va néixer a la Universitat Rovira i Virgili (URV), on Compte va crear l'aplicació a finals de l'any passat quan cursava el màster d'Intel·ligència Artificial i Seguretat de Sistemes. L'objectiu de l’aplicació és donar visibilitat al comerç local davant de l'increment del comerç electrònic del qual les grans empreses se'n beneficien. El projecte va rebre un dels tres ajuts del Consell Social de la universitat a les millors idees emprenedores, en la convocatòria del curs 2020-21. A més a més, la Unitat de valorització de la Fundació URV i la Càtedra sobre el Foment de l'emprenedoria i la creació d'empreses de la URV han donat suport a Barrioh Servicios Digitales per obtenir la categoria de start-up reconeguda per la URV.