Tarragona impulsa un mercat web per als comerços de la ciutat

El servei entrarà en funcionament aquest juny i busca ampliar el rang de clientela dels negocis locals

ACN

El mercat web començarà a funcionar aquest juny, i serà gratuït pels primers 25 productes que pengin els comerciants
El mercat web començarà a funcionar aquest juny, i serà gratuït pels primers 25 productes que pengin els comerciants | @TGNAjuntament

L'Ajuntament de Tarragona ha posat en marxa la plataforma Som Comerç TGN Market, un mercat web que té l’objectiu de digitalitzar el comerç local de la ciutat. La iniciativa és una evolució de l’aplicació per a dispositius mòbils homònima, llançada ara fa un any i que té actualment 224 comerços adscrits. El servei, que s’activarà aquest mes de juny després d’haver-la testejat amb una prova pilot, està pensat per arribar a un rang més ampli de negocis i el seu desenvolupament ha costat 80.000 euros al consistori.

"Oferim l'oportunitat de connectar digitalment amb molts més clients amb el clar objectiu d'arribar a un públic més ampli i facilitar així l'augment de les vendes", ha afirmat la consellera de comerç, María José López, en la presentació de la plataforma feta aquest dijous. El nou mercat web ofereix de forma senzilla la possibilitat de crear una botiga per Internet a través d'una plataforma "segura, professional i còmoda", tant pels botiguers com per als compradors. "És un pas més per ajudar el comerç en la digitalització i la seva recuperació després d'un any de pandèmia", assevera López.

Paral·lelament al nou mercat web, la consellera de comerç també ha valorat positivament la consolidació de l’app llançada l’any passat, i ha anunciat l’ajornament fins a 2022 de la quota anual de 40 euros que estava prevista que comencessin a pagar els botiguers enguany. El nou servei també tindrà una part del seu funcionament gratuït per als negocis, en concret els primers 25 productes que pengin al web. "Som conscients de la importància que té la posada en marxa d'aquest tipus d'acció i, per això, és vital fer-ho amb els comerços, estem segurs que el nou mercat web serà un èxit i que formarà part de la vida comercial de la ciutat", ha afegit.

Pendents de la campanya de bons comercials

Al març, l'Ajuntament va anunciar que destinaria 500.000 euros per impulsar una campanya de bons que incentivés les vendes al comerç local, però en la presentació de la plataforma web s’ha informat que encara no s’ha decidit la data d’inici d’aquesta iniciativa. López ha detallat que la partida es destinarà en una sola promoció i que ja tenen enllestida la part més tècnica. "No volem llençar una promoció tan important per a la ciutat sense comptar amb el comerç, volem treballar d'una manera conjunta", ha tancat la consellera, qui explica que s'estan reunint amb els representants de la Taula de Comerç i les associacions de botiguers de la ciutat per escollir el moment idoni per engegar-la.