BxCat tanca la segona edició amb el doble d’assistents
La fira ha dedicat una jornada sencera als metaversos i una altra a les múltiples aplicacions de la ‘blockchain’
Categories:
BxCat, la fira catalana dedicada a la blockchain i al metavers, ha tancat la seva segona edició amb un tota de 400 assistents, una xifra que duplica la participació de l’esdeveniment de 2021. Entre aquest dimecres i dijous, el Palau de Fires de Girona s'ha convertit en plataforma d'innovació digital, per on han passat una cinquantena de ponents i s'han pogut veure -i debatre- quines aplicacions per a les empreses i la ciutadania tenen tant la realitat virtual com la cadena de blocs. "Estem molt satisfets amb aquesta edició, s'ha demostrat sobradament que Catalunya compta amb el talent necessari per ser pionera amb la revolució digital", ha assegurat el CEO del Centre Blockchain de Catalunya (CBCat), Quirze Salomó.
Durant el primer dia de la fira, la BxCat es va centrar en els metaversos. Es van fer xerrades sobre les realitats virtual, mixta i augmentada; les DAOs (organitzacions descentralitzades autònomes) o sobre les potencialitats que el nou entorn digital ofereix a les petites i mitjanes empreses i al petit comerç. Aquest dijous, les ponències i debats s'han centrat en la tecnologia blockchain, on han tingut un gran protagonisme els NFTs, les stablecoins o els models d'aprenentatge learn to earn (aprendre per guanyar).
En el marc de la fira BxCat també s'ha presentat la Digital Catalonia Alliance (DCA) de blockchain, una iniciativa que agrupa els principals sectors tecnològics emergents del territori català en una aliança de comunitats tecnològiques. Impulsada pel Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat conjuntament amb el CBCat, la comunitat neix amb voluntat d'agrupar i donar suport a les start-ups i empreses d’aquest sector emergent.
Abans de tancar la fira, s'ha celebrat l'entrega dels premis BlockchainxODS, organitzats pel CBCat. Es tracta d'un repte que posa en contacte empreses, universitats, experts i estudiants, per resoldre amb tecnologia blockchain problemes relacionats amb la sostenibilitat i el canvi climàtic. En aquest cas es tractava d'un repte enfocat a la purificació d'aigua d'aqüífers de l'Alt Empordà, una de les comarques més castigades per la sequera, que ha impulsat el Consorci d'Aigües de la Costa Brava - Girona amb la col·laboració de l'Institut Català de Recerca de l'Aigua (ICRA), la Universitat de Girona i la UPF Barcelona School of Management. Els guanyadors han estat els alumnes de la UdG Martí Madrenys, Sergi Bergillos, i Marc Cosgaya, que han proposat una solució que empra la cadena de blocs per a purificar l'aigua.