La fira de ‘blockchain’ BxCat torna a Girona amb el metavers com a protagonista

L’esdeveniment se celebrarà el 4 i 5 de maig a la Fira de Girona amb una vintena d’empreses tecnològiques

Categories:

Redacció

La fira de ‘blockchain’ BxCat torna a Girona amb el metavers com a protagonista
La fira de ‘blockchain’ BxCat torna a Girona amb el metavers com a protagonista | CBCat

Els metaversos seran els grans protagonistes de la segona edició de la fira BxCat (Blockchain per Catalunya), l’esdeveniment que organitza CBCat (Centre Blockchain de Catalunya) i que se celebrarà els pròxims 4 i 5 de maig a la Fira de Girona. Amb el canvi d’ubicació, el congrés triplica l’aforament disponible i passa a ocupar dos dies, en els quals una vintena d’empreses i entitats tecnològiques de renom presentaran les seves solucions basades en blockchain, entre les quals es troben HP, Mediapro, 23CAT, Vocdoni o Eurecat.

"El BxCat és l'espai idoni per connectar l'ecosistema blockchain català amb empreses i institucions de tots els sectors del país i conèixer de primera mà l'impacte que aquesta tecnologia tindrà en la nostra economia i societat", ha declarat el director general d'Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya, Daniel Marco, a la presentació de l’esdeveniment. El tema central de la cita seran els metaversos, que monopolitzaran les ponències i les taules rodones del primer dia de l’esdeveniment, on es debatran temes com la creació de valor als mons virtuals, la seva governança o el paper de la realitat virtual.

En la segona jornada del BxCat, les temàtiques de les conferències seran més variades i tractaran diversos elements de la blockchain, com el futur dels NFT (non fungible tokens, criptovalors o fungibles), l’ús de monedes digitals o la sostenibilitat d’aquestes tecnologies a través del cas de la xarxa Polygon. "El BxCat té la intenció de ser una porta d'entrada a aquesta tecnologia per a les empreses catalanes, que encara no l'han adoptat, però que volen saber com poden fer-ho, i millorar també la seva productivitat", ha assegurat el director executiu del CBCat, Quirze Salomó. "Es tracta d'una fira dirigida a tots els perfils professionals, no només aquells vinculats a la informàtica o l'enginyeria," ha afegit Pere Alemany, membre del comitè executiu de la Cambra de Comerç de Barcelona, una de les entitats col·laboradores del congrés.

Paral·lelament a l’agenda de taules rodones, el BxCat acollirà la presentació de la comunitat de blockchain de la Digital Catalonia Alliance (DCA-Blockchain), impulsada conjuntament pel Govern i el CBCat per agrupar i donar suport a les start-ups i empreses d'aquest sector emergent. Per tancar aquesta segona edició, la fira albergarà l’entrega dels premis BlockchainxODS.