Els programadors de Go són els desenvolupadors més buscats pel mercat laboral

Els professionals especialitzats en el llenguatge de programació creat per Google reben 1,8 més entrevistes que la mitjana d’enginyers

Categories:

Redacció

Els programadors de Go són els desenvolupadors més buscats pel mercat laboral
Els programadors de Go són els desenvolupadors més buscats pel mercat laboral | Christina Morillo (Pexels)

Go és un llenguatge de programació de codi obert creat per Google el 2007 amb una sintaxi similar a la de C. Malgrat no ser una de les eines més conegudes pel públic general, el software s’ha convertit en una de les característiques més preuades per les empreses tecnològiques a l’hora de cercar enginyers informàtics, d’acord amb el darrer informe elaborat pel marketplace Hired. Després d’analitzar més de 366.000 interaccions entre companyies i desenvolupadors, l’estudi conclou que els professionals que dominen Go tenen 1,8 més entrevistes que la resta de programadors.

La segona capacitat que els reclutadors valoren especialment entre els candidats és el domini de Ruby on Rails, un entorn de treball d’aplicacions web, també de codi obert, que fan servir GitHub o AirBnB, entre altres. Els programadors que certifiquen coneixements en aquest software reben 1,78 més ofertes, mentre que els qui controlen el llenguatge Scala també són molt cotitzats per les companyies, amb 1,73 més interaccions que la mitjana.

Pel que fa als rols dels desenvolupadors, els enginyers full-stack són els perfils més demandats per les tecnològiques, amb un 33,4% de les posicions de treball. Els segueixen de prop els enginyers back-end, amb un 33,2% dels llocs de treball, i més de lluny els especialistes en front-end, que representen el 17,2%. Aquestes dades contrasten amb l’estudi elaborat per CodinGames el passat mes de maig, que situava els DevOps com els professionals més cotitzats del sector.