Les ‘start-ups’ tecnològiques finançades per ACCIÓ creen 500 llocs de treball

La salut, la digitalització i el medi ambient són els camps principals d’actuació de les 86 empreses emergents impulsades pel Govern

Redacció

Les companyies emergents han captat 33,5 milions d’euros d’inversió privada i 39,5 d’organismes públics
Les companyies emergents han captat 33,5 milions d’euros d’inversió privada i 39,5 d’organismes públics | Andrea Piacquadio (Pexels)

L’ecosistema de start-ups no deixa de créixer a Catalunya, que ja supera les 1.900 empreses emergents al territori. Una part important d’aquestes companyies tenen un fort component tecnològic, un tipus d’iniciativa que la línia d’ajuts Startup Capital d’ACCIÓ potencia des de 2017. Aquestes subvencions ja acumulen quatre convocatòries i han donat suport a 86 start-ups catalanes, majoritàriament de l’àmbit de les deep tech, que en conjunt han creat 500 llocs de treball i han aconseguit captar més de 33,5 milions d’euros d’inversió privada i 39,5 d’organismes públics, especialment provinents de fons europeus.

“Des del sector públic hem de donar suport als primers mesos de vida dels projectes de les start-ups amb un fort component tecnològic i transformador, sobretot les deep tech, que és quan han de fer front a més risc, perquè puguin sobreviure, créixer i aixecar rondes d’inversors privats”, considera el director general d’Innovació i Emprenedoria del Departament d’Empresa i Treball, Lluís Juncà. De les 86 empreses impulsades pels ajuts directes, que tenen un import màxim de 75.000 euros, la salut (32,1%), la digitalització (30,4%) i el medi ambient (15,2%) són els àmbits on més companyies actuen, seguits per la manufactura (11,6%), l’alimentació (6,3%) i la mobilitat (4,5%).

La darrera convocatòria de la línia Startup Capital s’ha tancat recentment, repartint gairebé dos milions d’euros entre 25 companyies emergents catalanes sorgides durant la pandèmia, totes elles amb una proposta d’alt component tecnològic. Es tracta d’Insfeed Biotech, Apolo Analytics, Real Deal Milk, Affirma Biotech, LuxQuanta Technologies, Process Talks, Mapsi Photonics, Sixsenso Technologies, Aldoratech, Microwave Sensors and Electronics, Keybotic, Trialing Health, A Thousand Colibris, The Smart Lollipop, Treellum Technologies, Uni-large, Health Circuit, Manina Medtech, Feedmyfeeds, United Gamers, Keep Life Simple, Bio2coat, Eos Smart Connectivity, Algeko Technologies i Lobelia Earth.