La 3D Incubator accelera 82 ‘start-ups’ en els seus tres primers anys de vida

L’11% de les companyies que participen en el programa provenen de l’estranger

Redacció

La 3D Incubator ha celebrat el seu tercer aniversari amb una trobada amb diverses de les companyies que han participat en el seu programa
La 3D Incubator ha celebrat el seu tercer aniversari amb una trobada amb diverses de les companyies que han participat en el seu programa | Cedida

La 3D Incubator, el projecte d’acceleració de start-ups del món de la impressió 3D impulsat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i la Fundació Leitat, compleix tres anys d’existència amb un total de 82 empreses incubades. Aquesta xifra supera el ritme marcat com a objectiu a l’inici del projecte: assolir les 100 companyies en cinc anys. “Gràcies a la creixent implicació de les empreses amb la nova economia i les noves tecnologies, entre tots hem aconseguit crear amb èxit un punt de trobada per a companyies de tota la Unió Europea que vulguin explorar i desenvolupar la producció mitjançant la impressió 3D", ha declarat el delegat especial de l'Estat al CZFB, Pere Navarro, en l’acte de celebració de l’efemèride.

Del total de start-ups impulsades per la 3D Incubator, un 11% provenen de l’estranger, de països com Irlanda, Anglaterra, Romania, França o Alemanya. Això no obstant, l’acceleradora ha rebut més de 650 sol·licituds d’empreses emergents internacionals durant els seus tres anys d’existència, projectes de procedències tan diverses com els Estats Units, Brasil o Uruguai. En aquest temps, la incubadora també ha rebut la visita de més de 1.000 empreses d’arreu del món, amb firmes tan rellevants com Samsung, Henkel, HP, Forves o Damm.

“La iniciativa ens ha permès descobrir grans idees de negoci avantguardistes que aposten pels avantatges que ofereix la impressió 3D i que, gràcies a l'assessorament i l'accés als laboratoris de la 3D Incubator, avui dia ja són al mercat”, ha celebrat el CEO i vicepresident executiu de Leitat, Joan Parra, qui creu que una de les grans aportacions del projecte han estat “les sinergies que han sorgit en el marc d'aquest ecosistema”. En aquest sentit, l’acceleradora va ser guardonada amb el Premi Innova 2020 per les seves aportacions a la innovació tecnològica del sector empresarial.