Móra d’Ebre i Tremp capten talent digital amb el Catalunya Rural Hub

El projecte destinarà 700.000 euros a atraure professionals TIC per deslocalitzar la indústria arreu del territori

Categories:

RedaccióACN

Móra d'Ebre i Tremp volen captar talent digital
Móra d'Ebre i Tremp volen captar talent digital | Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori

El projecte Catalunya Rural Hub estén la seva àrea de treball amb la inclusió de Móra d’Ebre i Tremp. La iniciativa del Departament de Polítiques Digitals i Territori i de la Mobile World Capital engega una nova edició amb una inversió de 700.000 euros per deslocalitzar el talent digital en entorns rurals poc poblats. Entre els mesos de maig i juny, una trentena de professionals del sector tecnològic treballaran en remot i en espais de cotreball, imitant l’operativa de la prova pilot efectuada l’any passat a la Garrotxa.

La candidatura de la Ribera d’Ebra ha estat la que ha obtingut més puntuació d’entre un total de sis. Els 20 empleats de les TIC que hi participaran es repartiran en dos grups entre el 29 de maig i el 3 juny i entre el 12 i el 17 de juny per participar-hi. En el cas del Pallars Jussà, la convocatòria tindrà lloc del 22 al 27 de maig. La tria d’aquests emplaçaments s’ha fet d’acord a criteris de connexió d’internet i serveis socials i culturals. Els participants tindran allotjament gratuït i gaudiran d’activitats per conèixer l’entorn.

La intenció del projecte és promoure que els professionals s’acabin instal·lant en entorns rurals, s’hi arrelin i hi puguin desenvolupar-hi la seva vida personal i professional. El teletreball, apunta el Departament, incrementa la població i crea dinamisme a les zones poc poblades, permet descomprimir les grans ciutats, afavoreix la conciliació familiar, estalvia temps i disminueix la mobilitat i la petjada de carboni.

El vicepresident i conseller, Jordi Puigneró, ha assenyalat que “la tecnologia és una gran aliada per accelerar la reactivació econòmica a tot el país i lluitar contra el despoblament de les àrees rurals. Ha afegit que “treballem perquè totes les ciutats i pobles del país, sigui quina sigui la seva mida, capacitat econòmica o situació geogràfica, tinguin les eines per poder impulsar la seva transformació digital”. “Perquè tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya han de tenir les mateixes oportunitats, visquin on visquin”, ha assenyalat.