14,8 milions per lluitar contra la bretxa digital de gènere a la Catalunya rural

El SOC impulsa un programa de formació destinat a dones desocupades de municipis amb menys de 30.000 habitants

Redacció

Les formacions s'oferiran a través d'itineraris de diferents nivells i estaran composades per cursos de 40 hores
Les formacions s'oferiran a través d'itineraris de diferents nivells i estaran composades per cursos de 40 hores | Karolina Grabowska (Pexels)

El Servei Públic d’Ocupació (SOC) ha obert la convocatòria del nou programa ADA, una iniciativa que busca impulsar les formacions digitals de les dones de les poblacions rurals de Catalunya batejada en honor de la matemàtica Ada Lovelace. El projecte va destinat majoritàriament a dones a l’atur, però hi podran participar fins a un 30% de treballadores ocupades. El pla contra la bretxa digital compta amb un finançament de 14,8 milions d’euros provinents dels fons europeus del Mecanisme de Recuperació i Resiliència i preveu beneficiar a unes 28.000 persones.

El programa educatiu està compost per cursos de curta durada, unes 40 hores, i inclou fins a 13 blocs temàtics diferents, amb continguts des de l’ofimàtica i el disseny web fins al big data, la impressió 3D o el comerç electrònic. Les formacions s’oferiran al públic a través de 22 itineraris separats per tres nivells (bàsic, mig i avançat) que es poden consultar a la pàgina web del SOC.

El termini de presentació de les sol·licituds romandrà obert fins al 28 de febrer i es podran presentar aquelles entitats que estiguin homologades per impartir alguna de les especialitats que es contemplen al programa. Les formacions que ofereixen hauran de finalitzar, a tot estirar, el 30 de novembre de 2022.