iVoox incorpora el català a la plataforma

La ‘start-up’ especialitzada en podcàsting ofereix un catàleg amb més de 8.400 propostes i 700.000 episodis

Categories:

Redacció

La 'start-up' catalana iVoox inclou el català a la seva app
La 'start-up' catalana iVoox inclou el català a la seva app | Alphacolor / Unsplash

La start-up especialitzada en podcàsting iVoox ha habilitat la seva plataforma en català. La companyia, amb seu a Sant Cugat del Vallès, ha actualitzat l’aplicació per adaptar-la al mercat de Catalunya i oferir un catàleg de més de 8.400 podcasts i 700.000 episodis en aquesta llengua. Segons les dades de l’Observatori iVoox, les propostes en català s’han multiplicat per quatre en els útims 5 anys.

Font: iVoox

 

Les temàtiques on els creadors publiquen més en català són les d’art i literatura (858), política i societat (658), i món i societat (615).

Entre els continguts més populars a la plataforma, destaquen tres dels podcasts més seguits a Catalunya: Crims, La Sotana o La nit més fosca. El primer, produït per Catalunya Ràdio, és el programa en català més escoltat de la plataforma i que es troba entre els 50 podcasts més escoltats a la plataforma d’iVoox. La proposta, conduïda per Carles Porta, compta amb més de 26.000 seguidors.

El segon tracta satíricament l'actualitat del Barça, mentre que el tercer és un dels pioners en català en monetitzar el seu contingut a través del model de subscripcions per a fans.

Altres podcasts catalans de referència a iVoox són Les golfes, un show independent amb converses entre dues amigues i nombroses referències històriques i culturals; El nou paradigma, un programa d’humor i gags; o el recent creat S’ha escrit un podcast, presentat per Tomàs Fuentes i dirigit als més apassionats del True Crime.

Etiquetes