Els podcasts sumen 19 hores d’escoltes al mes

Els continguts auditius registren un repunt de l’activitat amb el confinament i consolida la tendència al llarg de l’any

Categories:

Redacció

Les plataformes de podcasts registren un augment de l'activitat amb la covid-19
Les plataformes de podcasts registren un augment de l'activitat amb la covid-19 | CC0

L’escolta de podcasts a l’estat espanyol ha assolit una mitjana de 19 hores al mes el 2020 i de 4,7 episodis a la setmana. Segons l’Observatori iVoox creat per la mateixa plataforma de continguts en format d’àudio, els gèneres de misteri, història, humor i política són les temàtiques preferides pels usuaris.

Entre maig i octubre s’ha registrat la intensitat més elevada d’activitat en les plataformes que ofereixen podcasts, tot i que l’augment ja es va començar a notar el mes de març, coincidint amb el confinament. Un 38,66% concentra les escoltes en un dia, tot i que el 32,12% recorre a aquests continguts quatre dies a la setmana.

L’anàlisi assenyala que els homes són els principals oients d’aquestes píndoles radiofòniques a l’entorn digital i representen el 52,8%. Així mateix, la franja d’edat amb més usuaris és dels 45 al 54 anys, un 26,35%. Pel que fa als estudis, un 45,29% té un títol universitari; un 24,43%, preuniversitari; i un 19,21%, almenys un postgrau.

L’accés es fa majoritàriament a través d’un telèfon intel·ligent, amb Android com a sistema operatiu en el 72,9% dels casos.