El misteri i l’humor dominen entre els podcasts més escoltats el 2021

Les criptomonedes es converteixen en un dels temes més populars d’Ivoox, una de les principals plataformes del sector

Redacció

El misteri és predominant a Ivoox, mentre que els oients de Spotify es decanten més per l'humor
El misteri és predominant a Ivoox, mentre que els oients de Spotify es decanten més per l'humor | Karolina Grabowska / Pixabay

Días Extraños, el podcast sobre notícies paranormals dirigit pel periodista madrileny Santiago Camacho, és el programa més escoltat de 2021 a Ivoox, una de les principals plataformes dedicades a les píndoles d’àudio a l’Estat espanyol. El servei ha fet pública la llista de podcasts més populars de l’any a Espanya i Llatinoamèrica, que destaca per l’alt contingut de propostes centrades en el misteri, ja que la versió radiofònica de Cuarto Milenio també té presència a dalt de la taula, ocupant la quarta posició.

Això no obstant, la comèdia també té un pes important a Ivoox, tal com ho demostra Nadie Sabe Nada, el programa presentat pels humoristes Andreu Buenafuente i Berto Romero i enregistrat des de Barcelona, que aconsegueix la plata del rànquing. En tercera posició es troba La ContraCrónica, una proposta centrada en l’anàlisi política i econòmica a càrrec de l’historiador Fernando Díaz Villanueva, mentre que El Partidazo de la Cadena COPE, conduït pel periodista esportiu Juanma Castaño, aconsegueix fer-se amb el cinquè lloc.

Una de les tendències que Ivoox identifica en el seu resum anual és l’auge de les criptomonedes com a tema de debat, fins al punt de sorgir podcasts dedicats plenament a aquest sistema econòmic basat en la blockchain, com Territorio Bitcoin o Hablando Crypto. De fet, aquest darrer programa és el segon més escoltat en la categoria d’empresa i tecnologia, només superat per TISKRA, un podcast dirigit per Jordi Llàtzer i dedicat a la tecnologia de consum.

A Spotify regna l’humor

La plataforma líder de música per streaming, Spotify, també ha desvelat quins són els programes més populars de la seva secció de podcasts, amb les dades ubicades només a Espanya. En aquest cas, el podcast conduït per Andreu Buenafuente i Berto Romero aconsegueix la primera posició de la classificació, seguit per Entiende tu mente, un programa de psicologia exclusiu de Spotify. La tercera posició recupera la comèdia amb Estirando el chicle, el podcast presentat per Carolina Iglesias i Victoria Martín que enguany ha estat guardonat als Premis Ondas. Finalment, tanquen el top 5 The Wild Project, del youtuber manresà Jordi “Wild” Carrillo, i Horóscopo de Hoy. L’aposta de la plataforma per les píndoles d’àudio és ferma, i recentment ha anunciat la incorporació progressiva dels vídeo podcats per tal de competir amb serveis audiovisuals com YouTube o Twitch.

Etiquetes