La sostenibilitat serà la gran protagonista de la setena edició d’Advanced Factories

La fira dedicada a la indústria 4.0 reunirà més de 280 experts i professionals entre el 29 i el 31 de març a Barcelona

Categories:

Redacció

El congrés se celebrarà al CCIB i buscarà estratègies per complir els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030
El congrés se celebrarà al CCIB i buscarà estratègies per complir els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030 | Advanced Factories

La fira Advanced Factories celebrarà la seva setena edició entre el 29 i el 31 de març al Centre de Convencions Internacionals de Barcelona (CCIB) amb la sostenibilitat com a principal temàtica del congrés. “El futur del sector industrial no es basa únicament a ser més competitius, sinó també en aconseguir una indústria més responsable amb el medi ambient”, ha declarat el director de l’Industry 4.0 Congress, Òscar Íñigo. La trobada reunirà més de 280 experts i professionals dedicats a la indústria 4.0 i a la robòtica per analitzar l’impacte dels fabricants en el medi ambient i per descobrir estratègies per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030.

Una de les empreses que presentarà les seves iniciatives sostenibles és Repsol. La companyia energètica ha impulsat un projecte per a minimitzar els abocaments de plàstics gràcies a tecnologies com la visió artificial i la intel·ligència artificial (IA). Per la seva banda, Innovae i Acciona explicaran els avantatges d’emprar Digital Twins (bessons digitals) en operacions a distància, mentre que Nottopic oferirà una conferència per demostrar per què la sostenibilitat ha de formar part del mateix ADN de la transformació de tota la indústria.

Des d’un enfocament més sectorial, el congrés també acollirà una ponència sobre els reptes i oportunitats d’indústries com la logística, el packaging o l’alimentació en matèria de sostenibilitat. En el primer cas, l’última milla serà un dels temes estrella atès el seu alt impacte mediambiental, un problema que es vol solucionar amb aplicacions d’IA i bessons digitals. Així mateix, Advanced Factories també oferirà una mirada basada en l’experiència de l’administració pública, amb relats sobre com diversos municipis han minimitzat les externalitats negatives dels polígons industrials que acullen.

Expositors i ‘start-ups’

Més enllà de les conferències, la fira dedicada a la indústria 4.0 comptarà amb més de 350 expositors, que mostraran les seves darreres novetats relacionades amb robòtica, fabricació additiva, sistemes d’automatització, intel·ligència artificial, internet de les coses (IoT), ciberseguretat, bessons digitals o visió artificial, entre altres tecnologies. D’altra banda, Advanced Factories tornarà a acollir l’Industry Startup Forum, la competició de start-ups davant de partners i inversors que l’any passat van guanyar Prenomics, Hedyla i Zerintia.