Barcelona crea la xarxa GETHub per impulsar la presència de la dona en el sector TIC

El projecte estarà coordinat per l’escola tecnològica allWomen.tech i ja compta amb la participació d’empreses com Allianz, Pepsico i Holaluz

RedaccióACN

Les dones representen menys del 20% dels professionals TIC de Catalunya
Les dones representen menys del 20% dels professionals TIC de Catalunya | CC0

L’Ajuntament de Barcelona s’ha aliat amb l’escola tecnològica allWomen.tech per impulsar el Gender Equality Tech Hub (GETHub), una xarxa d’empreses tecnològiques de la capital catalana que té l’objectiu de desplegar mesures concretes per reduir la bretxa de gènere del sector TIC.

La iniciativa està oberta a qualsevol companyia assentada a l’àrea metropolitana que estigui disposada a treballar internament per solucionar el desequilibri de gènere, sigui quina sigui la seva dimensió. Actualment, les dones només representen poc més del 10% de l’oferta tecnològica de Catalunya i al voltant del 20% de les professionals de la demanda, segons el darrer Baròmetre del sector tecnològic elaborat pel Cercle Tecnològic.

Al març tindrà lloc la primera sessió de treball i la presa de contacte entre les diferents empreses i entitats que conformen el GETHub, on es preveu compartir inquietuds i possibles línies d’actuació. D’altra banda, al juny es farà una presentació pública de la tasca que s’està duent a terme per part de les diferents empreses i membres. Ara per ara, s’hi han adherit companyies com Allianz, Pepsico (Digital Hub) i Holaluz, iterem i Cyberclick.

Etiquetes