La verificació en dos passos de Google redueix un 50% els robatoris de comptes

La mesura de seguretat s’ha aplicat de manera automàtica a 150 milions d’usuaris de Gmail i dos milions de YouTube

Categories:

Redacció

L'empresa també ofereix un gestor de contrasenyes propi i l'app Smart Lock com a alternatives de ciberseguretat
L'empresa també ofereix un gestor de contrasenyes propi i l'app Smart Lock com a alternatives de ciberseguretat

Des del passat 9 de novembre, la verificació en dos passos (2FA) és obligatòria per a tots els usuaris de Google, una mesura que va forçar-se per als 150 milions de persones que encara no l’havien activat. Aquest moviment, segons informa la companyia, ha suposat una reducció del 50% dels robatoris de comptes per part dels ciberdelinqüents.

La verificació en dos passos fa que quan algú vol accedir a un compte determinat, no ho pugui fer només amb la contrasenya, sinó que també haurà d’introduir un codi numèric que s’envia a un segon dispositiu del propietari, generalment el telèfon mòbil. “Fent que tots els nostres productes siguin segurs per defecte, mantenim més usuaris segurs que qualsevol altre del món, bloquejant el programari maliciós, els intents de pesca, els missatges de correu brossa i els atacs cibernètics”, assegura Google en el seu comunicat.

La imposició de la doble verificació no s’ha limitat als comptes de Gmail, que són la base del sistema, sinó que també s’ha aplicat a uns dos milions d’usuaris de YouTube. Amb tot, la multinacional en sistemes de seguretat que lluitin contra la dependència de les contrasenyes, ja que aquestes estan “sovint involucrades en violacions de dades i intents de phishing, són difícils de recordar i és una molèstia actualitzar-les constantment”. En aquest sentit, Google ofereix el seu gestor de contrasenyes i l’app Smart Lock.