La verificació en dos passos serà obligatòria a Google a partir del 9 de novembre

El mètode de seguretat envia un codi d’autentificació al telèfon mòbil que cal introduir cada vegada que iniciem sessió en un dels serveis de la companyia

Categories:

Redacció

Serveis com Gmail, Drive o Calendar requeriran la verificació en dos passos per autoritzar l'accés al compte
Serveis com Gmail, Drive o Calendar requeriran la verificació en dos passos per autoritzar l'accés al compte | Diedry Ferman (Pixabay)

Google obligarà a tots els seus usuaris registrats a iniciar sessió als seus serveis a través de la verificació en dos passos a partir del pròxim 9 de novembre. Fins ara, aquesta funcionalitat era opcional per a tots els usuaris, però la companyia ja va anunciar al mes de maig en un comunicat que començaria a aplicar-la de manera automàtica a tots els seus comptes per blindar la seva seguretat.

La verificació en dos passos és un sistema a través del qual, a més a més d’introduir l’usuari d’accés i la contrasenya, la persona que vulgui accedir a un compte digital haurà de corroborar la seva identitat amb un mètode addicional, generalment la introducció d’un codi generat automàticament i enviat a un altre servei o dispositiu. En el cas de Google, la funcionalitat es durà a terme a través del telèfon mòbil, en el qual el sistema ens enviarà un codi únic al telèfon que haurem d’introduir per accedir al nostre compte.

La companyia nord-americana començarà a habilitar aquest mètode de manera automàtica a tots els usuaris, però si ens volem avançar i activar-la manualment, podem fer-ho a través d’aquest enllaç. La verificació en dos passos és una de les proteccions més esteses en el món de la ciberseguretat a escala d’usuari en els darrers anys, i la seva activació és un dels consells més recomanats per protegir-nos en entorns digitals, juntament amb l’actualització constant de les contrasenyes i la vigilància extrema amb els correus sospitosos i les xarxes públiques.