Facebook perd usuaris per primera vegada

La companyia centra l’estratègia en el desenvolupament del metavers, una divisó que fins ara només genera pèrdues

Categories:

Redacció

Facebook podria trobar-se en l'inici d'una davallada d'usuaris
Facebook podria trobar-se en l'inici d'una davallada d'usuaris

Facebook ha tancat l’últim trimestre del 2021 amb una caiguda del nombre d’usuaris per primera vegada en els seus 18 anys de trajectòria. El conglomerat del qual forma part, Meta, ha presentat unes dades que ratifiquen l’estancament que viu la xarxa social, la qual compta amb 1.929 milions d’usuaris actius diaris. L’anterior trimestre la xifra se situava en 1.930 milions d’usuaris, el que suposa una caiguda gairebé imperceptible, però que podria ser l’inici d’una tendència a la baixa. Malgrat que els resultats de l’últim període posen l’empresa en alerta, la plataforma ha experimentat al llarg de l’any un creixement del 5%.

Les zones amb més caiguda de persones presents a la xarxa són Àfrica i l’Amèrica Llatina, tot i que també ha afectat en els continents europeu i nord-americà, on Facebook està arrelada amb més força.

Apostar pel metavers

En la presentació dels resultats de l’any anterior, Meta va reconèixer una pèrdua  de 3.300 milions de dòlars en l’últim trimestre en la divisió Facebook Reality Labs. Aquesta àrea és l’encarregada de desenvolupar el hardware de realitat virtual i augmentada per al metavers, la principal aposta de futur del conglomerat. En el total de l’any, les pèrdues ascendeixen fins als 10.000 milions de dòlars.

El negoci se sustenta gràcies a la publicitat de Facebook. Els ingressos nets s’han situat en els 40.000 milions de dòlars, els quals la companyia ha lamentat que han estat per sota de les previsions. El culpable, apunten, seria Apple i la funció que permet als seus usuaris prohibir el rastreig per part de les xarxes socials.

Etiquetes