Els motors elèctrics per a satèl·its de Kreios Space, reconeguts per Barcelona Activa

La ‘start-up’ sorgida de l’ESEIAAT ha guanyat la vuitena edició del programa de preacceleració de l’agència pública

Categories:

Redacció

L’equip ha rebut un premi de 5.000 euros i tindrà un espai a la incubadora MediaTIC
L’equip ha rebut un premi de 5.000 euros i tindrà un espai a la incubadora MediaTIC | UPC

L’empresa emergent Kreios Space, que treballa en la creació d’un sistema de propulsió elèctric per a satèl·lits, ha guanyat la vuitena edició del programa de preacceleració de start-ups de Barcelona Activa, el concurs que organitza anualment l’agència pública destinada a companyies deep tech que busquin tenir un impacte social i mediambiental. L’equip vencedor ha rebut un premi metàl·lic de 5.000 euros i tindrà a la seva disposició un espai a la incubadora MediaTIC de Barcelona.

Kreios Space neix de la mà d’un grup d’estudiants d’Enginyeria Aeronàutica de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aerospacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la UPC. La tecnologia que empren s’anomena ABEP (Air-Breathing Electric Propulsion) i permet que els aparells orbitin més a prop de la Terra sense haver de gastar combustible gràcies a l’aire que absorveix dels seus voltants. Els altres projectes finalistes als quals el projecte egarenc s’ha imposat són UNION Avatars, Bronze, OncoTrack i Oxeen.

Kreios Space és una de les empreses emergents més destacadades del sector new space de Catalunya, i el passat mes d’octubre va ser una de les set companyies catalanes a participar a les sesions de presentació del Tech Tour Space 2021, un programa internacional de suport a start-ups europees del sector de l’espai.