UNION Avatars, millor ‘start-up’ del 22@ de 2021

L’empresa es dedica a la creació d’avatars realistes en 3D per a metaversos i entorns de realitat virtual

Categories:

Redacció

Els cofundadors de Holded, Javi Fondevila i Bernat Ripoll, han rebut el premi a la millor trajectòria emprenedora
Els cofundadors de Holded, Javi Fondevila i Bernat Ripoll, han rebut el premi a la millor trajectòria emprenedora | @22networkbcn (Twitter)

UNION Avatars, empresa dedicada a la creació d’avatars en 3D personalitzats per a entorns de realitat virtual, ha estat guardonada amb el premi 22@START a la millor start-up de l’ecosistema 22@ de Barcelona del 2021. L’entitat també ha premiat Javi Fondevila i Bernat Ripoll, cofundadors de Holded, amb el guardó a la trajectòria emprenedora.

Sota el lema “Linking Realities“, UNION Avatars va néixer el juny de 2020 com una solució per a aquelles persones que volien disposar d’una representació realista de si mateixos en els entorns virtuals. Malgrat que encara es troben en una fase de testatge, la intenció de la companyia és aprofitar l’auge dels metaversos per crear uns models que actuïn com a garantia de la nostra identitat digital. La idea, segons expliquen al seu web, és que aquests avatars es puguin transferir entre diversos espais virtuals, de manera que puguem mantenir la nostra aparença en qualsevol metavers o joc en línia que participem.

D’altra banda, el premi a la millor trajectòria emprenedora ha estat atorgat, per primera vegada, a dues persones. Fondevila i Ripoll van crear Holded el 2016, un sistema de planificació de recursos empresarials (ERP) al núvol que integra tota mena d’eines, que faciliten des de la comptabilitat més bàsica fins a la facturació, la gestió d’equips humans o la preparació de projectes. L’èxit de la plataforma, que ja ha estat emprada per més de 80.000 empreses, ha permès que els seus fundadors hagin venut la start-up a l’empresa noruega Visma el passat mes de juny.

L’any passat, la xarxa 22@ Network va entregar el premi a millor start-up a Vottun, una companyia especialitzada en blockchain, i el guardó a millor trajectòria emprenedora se’l va endur Elisenda Bou-Balust, cofundadora de Vilynx i actual cap de Media Knowledge a Apple. Pel que fa a 2019, la primera edició de l’esdeveniment, la companyia de software SAALG Geomechanics va ser reconeguda com a millor empresa emergent de la ciutat, mentre que Daniel Sánchez-Crespo, CEO de l’empresa de videojocs Novarama, va ser guardonat amb el premi a millor trajectòria.