Set empreses catalanes participaran en el programa d’inversió Tech Tour Space 2021

La Generalitat premiarà la ‘start-up’ amb més potencial del sector de l’espai amb un acompanyament personalitzat en la comercialització de la seva proposta

Categories:

Redacció

El Govern segueix apostant per l'Estratègia New Space amb el suport a 'start-ups' catalanes especialitzades en el sector aeroespacial
El Govern segueix apostant per l'Estratègia New Space amb el suport a 'start-ups' catalanes especialitzades en el sector aeroespacial | SpaceX (Pexels)

El Departament de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya ha anunciat el llistat d’empreses que participaran en les sessions de presentació del Tech Tour Space 2021, un programa internacional de suport a start-ups europees del sector de l’espai impulsat dins de l’Estratègia New Space del Govern. Set de les 40 companyies seleccionades són catalanes, i entre elles es troba Sateliot, l’encarregada de dissenyar i operar l’Enxaneta, el primer nanosatèl·lit català que ha entrat en òrbita del planeta.

Kreios Space, una start-up amb seu a Barcelona que ha desenvolupat un sistema de propulsió elèctric per a satèl·lits espacials, és una altra de les companyies seleccionades per participar en l’esdeveniment, que celebrarà les seves sessions el 27 i 28 d’octubre. Per la seva banda, Pangea Aerospace està centrada en la producció de motors reutilitzables de baix cost per a coets fabricats amb impressores 3D, mentre que Starlab Barcelona treballa en la creació de serveis d’observació de la terra. Finalment, també han estat seleccionades la companyia d’enginyeria aeroespacial Sur Aerospace Spain i les empreses de recerca RDI Network i Ideaded.

El Tech Tour Space vol donar a les start-ups seleccionades l’oportunitat de presentar els seus projectes d’innovació en el sector de l’espai i les seves necessitats de finançament davant d’inversors i corporacions internacionals, a més a més d’accedir a programes de mentoratge i formació. Paral·lelament al programa principal, la Generalitat premiarà la companyia amb major potencial amb el Catalonia Prize, un guardó que s’entregarà aquest dijous 30 de setembre i que vindrà acompanyat de l’assignació d’un assistent personal que orientarà la start-up en el seu procés de comercialització del producte.