El confinament dispara la consulta ciutadana als portals de transparència de l’Administració

El nombre d’usuaris als webs de gestions públiques augmenta un 47% de febrer a juny

Categories:

Redacció

La covid-19 impulsa la digitalització dels serveis públics
La covid-19 impulsa la digitalització dels serveis públics | Karolina Grabowska / Pixabay

El nombre d’usuaris als portals de transparència oferts per l’Administració Oberta de Catalunya (AOC) han registrat un creixement del 47% aquest mes de juny en relació a les xifres del febrer, mes anterior a l’inici del confinament per la covid-19. Les pàgines de serveis i gestions dels diversos ens públics han tancat el sisè mes de l’any amb untotal de 158.000 visites.

El creixement del trànsit de ciutadans a les plataformes en línia va registrar un creixement destacat a finals d’abril i ha consolidat la tendència al tancament del primer semestre del 2020, quan s’ha registrat un increment de rècord.

En els últims 12 mesos, un total de 1.105.132 usuaris han visitat aquests espais, amb una mitjana de sis pàgines. Pel que fa a pàgines vistes, la xifra puja a més de 6,3 milions de pàgines i un global de pàgines vistes que supera els 19,5 milions (2016-2020).

L’AOC ofereix informació en 1193 portals de transparència, dels quals 904 pertanyen a ajuntaments; 39, a consells comarcals; dos, a diputacions; i 248, a ens locals depenents.