Drons per vigilar i mantenir les línies elèctriques d’alta tensió

Red Eléctrica Española aplica la tecnologia per inspeccionar amb més efiència i seguretat les infraestructures

Categories:

ACN

REE té vuit drons que permeten sobrevolar les línies elèctriques
REE té vuit drons que permeten sobrevolar les línies elèctriques | ACN

Red Eléctrica Española (REE) ha iniciat aquest dimarts al Camp de Tarragona els treballs d'inspecció de línies elèctriques d'alta tensió mitjançant l'ús de drons que permeten revisar-ne l'estat sense la necessitat que els operaris hagin de pujar a les torres. La companyia disposa d'un total de vuit aparells de darrera generació que permeten sobrevolar les línies i inspeccionar el seu estat de manera més efectiva, eficient i amb més seguretat, segons informen fonts de la companyia.

Aquesta nova tecnologia s'utilitzarà, en les properes setmanes, per part d’operaris especialitzats, per a la revisió de les línies a l'eix entre Mequinensa i Constantí i també per revisar la línia entre Llavorsí i Tavascan.

Segons el delegat de Red Eléctrica a Catalunya, José Ignacio Lallana, "l'ús de drons és un primer pas per anar avançant en la implementació de tecnologies de darrera generació i del big data per a la revisió de les línies i la detecció preventiva de qualsevol incidència". També ha assegurat que a curt termini “serà una pràctica habitual a tota la xarxa elèctrica".

Etiquetes