La catalana Sateliot guanya un premi internacional a millor satèl·lit de comunicacions

La ‘start-up’ és reconeguda a la 2021 World Satellite Business Week de París per la construcció de la primera constel·lació basada en 5G

Categories:

Redacció

L'empresa catalana és l'encarregada del disseny d'Enxaneta, el primer nanosatèl·lit català en òrbita
L'empresa catalana és l'encarregada del disseny d'Enxaneta, el primer nanosatèl·lit català en òrbita | @sateliot (Twitter)

L’empresa catalana Sateliot, una de les puntes de llança del sector new space a Catalunya, ha estat guardonada amb el premi Finspace al millor satèl·lit de comunicacions i connectivitat per la construcció de la primera constel·lació LEO basada en els protocols estàndards 5G. La gala, organitzada per la consultora especialitzada Euroconsult, s’ha celebrat en el marc de la 2021 World Satellite Business Week (WSBW) a París.

“Veiem aquest premi no només com un reconeixement de Sateliot, sinó també com un senyal que el sector del satèl·lit està preparat per al següent pas endavant”, ha declarat en la recepció del guardó el director executiu de la start-up, Jaume Sanperra, qui creu que el sector espacial està experimentant una “revolució”. El català creu fermament que la seva solució podrà liderar una nova línia de satèl·lits capaços de “connectar eficaçment qualsevol dispositiu basat en 5G directament des de l’espai”.

Un any per recordar

Amb aquest premi, la start-up catalana tanca un 2021 de celebració, després que el mes de març es llancés a l’òrbita el primer nanosatèl·lit català de la història, Enxaneta, el disseny del qual va caure a les mans de la companyia. Més recentment, l’empresa liderada per Jaume Sanperra ha estat reconeguda amb el premi català al Tech Tour Space 2021, un programa d’inversió internacional coordinat per la Generalitat a través de l’estratègia New Space. Aquest guardó dona accés a Sateliot a un assistent personal que ajudarà l’empresa en la comercialització de la seva proposta en mercats internacionals i a facilitar el seu accés a programes de finançament.