YouTube lidera el consum de vídeo entre els menors

La plataforma supera TikTok amb un marge de 13 punts a l’Estat espanyol, però amb el repte de frenar la tendència a la baixa dels últims dos anys

Categories:

RedaccióAMIC

YouTube té el repte de frenar la pèrdua d'usuaris davant l'arribada de noves plataformes
YouTube té el repte de frenar la pèrdua d'usuaris davant l'arribada de noves plataformes | AMIC

YouTube s’ha posicionat com el líder de les plataformes de vídeo a l’Estat espanyol entre els menors. Lidera el rànquing de les 10 aplicacions i xarxes socials més usades amb un 30% dels joves, a certa distància de TikTok (17%), Instagram (16%), Facebook (13%), Snapchat (12%) i Netflix (6%). Lluny del que podria semblar, Twitch ocupa la darrera posició amb únicament el 2% del públic de menys de 18 anys. Així ho conclou la radiografia elaborada per Qustodio amb dades de consum dels dos últims anys a Espanya, el Regne Unit i els Estats Units, la qual remarca que el rei del vídeo ha experimentat al llarg del 2021 una caiguda a escala global del 5,5%.

Espanya és, dels tres països, el què ha registrat un descens més acusat: del 9%. Segons el CEO i cofundador de la companyia, és conseqüència de l’augment de “plataformes que integren el vídeo, que estan adaptades als gustos i necessitats de les noves generacions: més curts, dinàmics i que poden enllaçar-se de manera automàtica”. La davallada es registra especialment en la franja dels 10 als 18 anys, mentre que en els que es troben per sota dels 10, la dada ha augmentat un 5%.

“YouTube cau per l’augment de noves plataformes que integren vídeos més curts, dinàmics i que poden enllaçar-se automàticament”

Més d’una hora al dia

Globalment, els menors passen una mitjana de 65 minuts diaris a l'aplicació, sent el Regne Unit qui encapçala la llista amb 74 minuts diaris. Els Estats Units la segueix amb 67 minuts al dia i, finalment, els espanyols amb 51 minuts al dia. Els menors de 10 anys són els que més temps passen a la plataforma -1 hora al dia- enfront dels joves d’entre els 10 i 18 anys, que empren una mitjana de 52 minuts diaris.

El mateix patró el trobem al Regne Unit amb 82 minuts al dia en menors de 10 anys enfront dels 73 minuts de mitjana en els menors de 18. Per contra, als Estats Units els joves de 10 a 18 anys passen 68 minuts diaris, 7 minuts més al dia que els menors de 10 anys.

L'app més bloquejada per les famílies

Malgrat que l'aplicació compta amb l'opció de YouTube Kids, creada amb l'objectiu que els menors puguin navegar sols i de manera segura, les dades globals extretes de l'estudi situen YouTube com l'aplicació més bloquejada per les famílies amb un 35%, seguida de TikTok (25%), Facebook (20%), Instagram (17%) i Snapchat (12%).

YouTube és la plataforma més bloquejada pels pares, que veuen com els menors hi passen més de 60 minuts diaris

L'estudi dividit per països revela que els pares espanyols són els que més bloquegen la xarxa social amb un total del 36% dels comptes actius per davant del Regne Unit, amb un 35% i els Estats Units, amb un 34%.