Google s’engalana per acabar l’any: què i com afecta les webs?

El gegant tecnològic actualitza el seu algortime i la indexació des del mòbil, i presenta una nova cara per a Google Search Console

Categories:

Gemma Fontané

Google s'actualitza abans d'acabar l'any
Google s'actualitza abans d'acabar l'any | cottonbro / Pexels

No és cap novetat que Google, el buscador d'Internet amb més usuaris del món, està en constant canvi i evolució. Des de canvis en el seu algoritme, a modificacions en la forma com mostra les pàgines en el seu índex de resultat. Ara bé, hi ha èpoques de l'any que aquestes novetats són tantes i tan constants que va bé recopilar-les. Com ha passat recentment, que l’allau de modificacions demana fer-ne una visió perifèrica per situar-nos i adaptar l’estratègia a les noves condicions de la companyia de la poma.

Nous canvis a l’algoritme

Si durant els últims 30 dies heu vist una forta caiguda de visites a la vostra pàgina web o una pujada sobtada, pot ser conseqüència del nou Core Update de novembre de 2021, l'última actualització de l'algoritme de Google. Normalment se’n fan dos o tres cops a l’any, amb l’última en el quart trimestre, i enguany aquesta és la que ha afectat la visibilització de pàgines web a l'índex de resultat.

Google ofereix preguntre sobre la qualitat del contingut, la redacció o la presentació per ajudar els propietaris de webs

Per tal de donar un cop de mà als webmasters, el gegant tecnològic ha elaborat una guia amb recomanacions de contingut a tenir en compte per millorar el posicionament web. Entre elles, ajuda els creadors de continguts en línia a fer-se les preguntes adequades sobre la qualitat de les informacions, la redacció i la presentació, com també pautes per comparar-se amb altres pàgines i saber si es va per bon camí. Així, es pot pal·liar la pèrdua de visibilitat produïda pels canvis en l’algoritme que hagin tingut conseqüències negatives en el trànsit al web.

Actualitzacions en la indexació mòbil

Fa uns quants anys, Google va decidir prioritzar la indexació des del mòbil (mobile first), és a dir, que la visualització d'un lloc web des del telèfon fos prioritària davant la de l'ordinador o la de les tauletes. Des de llavors, han passat a indexar la majoria de webs des de mòbil (Googlebot-Smartphone).

Google ha retardat la priorització de la indexació des del mòbil per adaptar-se al ritme real de les empreses

Volien acabar enguany aquesta actualització, però com han anunciat recentment, no és possible: han determinat que moltes pàgines encara no estan preparades per prioritzar el telèfon, i han decidit no posar una data de finalització per tal d’adaptar-se a les empreses i ajudar-les a fer front al repte. Tot i això, és recomanable revisar la indexació del vostre lloc web des del mòbil per a estar a punt per a quan facin l'actualització, que molt probablement serà de cara a l'any vinent.

Nou disseny a Google Search Console

Si fa uns mesos Google canviava la tipografia del seu índex, ara toca incidir en una de les seves eines més emblemàtiques: Google Search Console. Com ja van anunciar durant el novembre, la plataforma ha fet un rentat de cara a la solució amb la incorporació de nous colors.

Font: Twitter

Per a més novetats i per seguir informat de les actualitzacions de Google, consulteu el seu portal central de continguts i notícies.