Tres aplicacions per controlar les ofertes del Black Friday
Consultar l’històric de preus o comparar les promocions de les diferents botigues són accions útils per optimitzar les nostres despeses
Categories:
La jornada que, originalment, suposava l’inici de les compres nadalenques als Estats Units s’ha expandit fins a convertir-se en un esdeveniment propi i global. El Black Friday (divendres negre) és una diada ja pràcticament coneguda per tothom, i ha passat de concentrar totes les ofertes en un sol dia a començar a celebrar-se durant les setmanes anteriors i posteriors a la data assenyalada. Els productes tecnològics són, tradicionalment, un dels departaments amb més compres durant aquestes dades, amb importants rebaixes de preu que fluctuen amb els dies.
Això no obstant, amb tants portals disponibles i grans distribuïdores que se sumen al comerç electrònic, és complicat controlar quines són les ofertes més interessants, quins establiments ofereixen els millors tractes o fins i tot si les rebaixes no ho són tant després d’una pujada de preu artificial. És per això que us portem una sèrie d’aplicacions i eines per controlar millor la voràgine de descomptes dels pròxims dies.
Keepa, l’extensió per monitorar preus al llarg del temps
Keepa és una d’aquelles eines especialment útils no només durant l’època del Black Friday, sinó durant tot l’any. Aquesta pàgina web, que també es troba disponible com a aplicació mòbil per a sistemes Android i iOS, ens permet monitorar l’evolució del preu de qualsevol producte disponible a Amazon o eBay. Un cop cerquem l’article que desitgem, Keepa ens mostrarà una gràfica amb els canvis de preu que ha tingut el producte en qüestió des de la seva publicació al marketplace. L’eina permet modificar el rang temporal per veure les variacions dins d’una setmana, mes, trimestre o any, o bé observar la gràfica sencera. A més, a l’apartat “Estadística” podem comprovar quin és el preu més alt, més baix i mitjà que ha tingut l’article durant la seva vida comercial.
Un altre punt interessant d’aquesta proposta és que ens dona la possibilitat de fer un seguiment personalitzat de qualsevol peça. Keepa ens permet establir un preu determinat pel producte, de manera que en el moment en què l’article arribi a aquesta xifra o a una quantitat inferior, l’aplicació ens enviarà una notificació al mitjà o mitjans que hàgim escollit (correu electrònic, Telegram o una notificació al navegador web o app). Si sou usuaris d’ordinador, Keepa disposa d’una extensió per a navegadors que previsualitza les gràfiques en qüestió des de la mateixa pàgina del producte d’Amazon, de manera que millora notablement les nostres decisions de compra quan naveguem pel marketplace.
Les gangues de Chollometro
Una altra eina que guanya presència a finals de novembre és Chollometro, un dels portals més coneguts a Espanya per estalviar-se diners a l’hora de comprar en línia. En aquest cas, ens trobem davant d’una comunitat cooperativa que recull totes les ofertes, pacs, cupons de descompte, concursos i productes gratuïts que els seus usuaris troben a la xarxa en un sol portal, que ho classifica tot per categories i botigues. D’aquesta manera, podem trobar ofertes publicades a Amazon, AliExpress, eBay o Worten, però també en botigues físiques com Mediamarkt, El Corte Inglés, Fnac, Carrefour o Game, o bé en pàgines de fabricants com Xiaomi, Samsung o Huawei.
Així doncs, malgrat que Chollometro no ens ofereix un historial de preus com sí que trobem a Keepa, aglomera un major nombre de distribuïdores i té una navegació més accessible. També disposen d’una app, en la qual els usuaris es poden crear alertes sobre determinades categories o classe de productes i consultar els resums diaris que realitza la comunitat, amb els descomptes més destacats. Tanmateix, si preferiu una consulta més distesa, Chollometro també publica la majoria de gangues a les seves xarxes socials i al seu canal de Telegram.
Comparar preus amb Idealo
Un dels consells que més se solen propagar durant èpoques de rebaixes és tenir clar què necessitem o volem comprar abans de posar-nos a buscar. Si som d’aquestes persones i només cerquem una sèrie de productes concrets, Idealo és una bona opció per comparar preus entre diversos proveïdors. L’eina en qüestió té un funcionament molt fàcil: només cal que busquem l’article que volem, i ens retornarà un llistat amb totes les botigues digitals que l’ofereixen, ordenades per defecte pel preu més baix.
Aquest servei, també disponible com a app, ens aporta informació sobre el preu, els mètodes de pagament acceptats pel portal on es ven i les condicions d’enviament, i també ens permet filtrar per disponibilitat i excloure les opcions amb despeses de devolució. A més, de la mateixa manera que Keepa, Idealo també mostra un històric del preu dels productes i ens permet crear alertes personalitzades.
Un Black Friday en expansió
D’acord amb una enquesta realitzada per l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), el 77% dels espanyols assegura que comprarà algun article durant aquest Black Friday. La despesa mitjana prevista per l’entitat a partir de la informació recaptada és de 208 euros, i més de la meitat dels enquestats té previst gastar més de 200 euros (de fet, un 16% assegura que es deixarà més de 500 euros). L’estudi de l’OCU deixa clar que la població cada vegada participa més a l’esdeveniment: la despesa mitjana de 2020 va ser de 167 euros, i un 51% preveu gastar més diners que l’any anterior.