El metavers tindrà la primera ambaixada oficial d’un país

Barbados obrirà la primera delegació digital de la història a Decentraland el gener, i preveu arribar a acords amb Somnium Space i SuperWorld

Categories:

Redacció

El metavers de Decentraland té una estreta relació amb el món de les criptomonedes i els NFT
El metavers de Decentraland té una estreta relació amb el món de les criptomonedes i els NFT | @decentraland (Twitter)

D’ençà que Mark Zuckerberg anunciés el canvi de nom de Facebook i la seva intenció d’enfocar-se en el desenvolupament d’un metavers, aquests espais virtuals interactius s’han convertit en el nou objectiu de les grans empreses tecnològiques d’arreu del món. Aquesta rellevància ja s’ha traslladat al terreny polític, i és que el Ministeri d’assumptes exteriors i comerç exterior de l’estat caribeny de Barbados ha arribat a un acord amb la plataforma Decentraland per obrir la primera ambaixada digital de la història al seu metavers.

D’acord amb la informació avançada per CoinDesk, Barbados ha arribat a un acord amb la fundació que gestiona el metavers de Decentraland per crear una delegació digital de l’Estat caribeny, que s’instal·larà el pròxim mes de gener. L’objectiu d’aquesta institució serà comprar terrenys i dissenyar ambaixades i consolats virtuals, així com oferir serveis de "divises electròniques i crear un teletransportador perquè els usuaris moguin els seus avatars entre diferents mons digitals. A més a més de l’acord en qüestió, Barbados també té la intenció d’obrir les ambaixades corresponents a Somnium Space, SuperWorld i “altres metaversos”.

Segons ha explicat en un comunicat el ministre d’Assumptes Exteriors del país, Jerome Walcott, aquesta plataforma “serà un fòrum important en el qual Barbados treballarà amb els seus socis tradicionals per a aprofundir les relacions en el camp diplomàtic, així com en les inversions, negocis, turisme, indústria cultural i interaccions entre la gent”. L’anunci oficial d’aquesta decisió arriba en un moment clau de la història de Barbados, atès que el pròxim 29 de novembre la política Sandra Mason substituirà a la reina Isabel II com a cap d’estat de l’illa, desvinculant-se definitivament de la monarquia britànica i constituint-se així com una república.

Decentraland és una de les plataformes de mons virtuals més populars d’internet. Obert al públic el febrer de 2020 i creada originalment per dos argentins, l’ecosistema basa el seu funcionament en la xarxa blockchain d’Ethereum i proclama ser el “primer món virtual plenament descentralitzat”. Segons expliquen al seu portal web, totes les decisions del metavers es troben en mans dels usuaris, tals com les normatives del marketplace operatiu dins la plataforma, el tipus d’articles permesos i vetats o els membres del seu consell de seguretat, enter altres.