L’accés a les aplicacions i l’ús de les dades dificulten la transformació digital

Només el 25% dels professionals TIC utilitza eines tecnològiques per donar valor a l’organització i aplicar la informació de forma eficient

Categories:

Redacció

La transformació digital, deures pendents de les empreses
La transformació digital, deures pendents de les empreses | Pixabay

El 75% de les empreses situen l’accés àgil a les aplicacions i el bon ús de les dades com a deures pendents per a la transformació digital. Segons conclou l’informe Global CIO Survey elaborat per Logicalis, només una quarta part dels més de 1.000 responsables TIC d’arreu del món enquestats fa servir les eines adequades per aportar valor a l’organització i extreure informació de forma eficient, malgrat que el 78% reconeix el valor que suposa la integració de la innovació en les companyies.

Les grans prioritats dels responsables TIC aquest any han estat la innovació (79%), la planificació estratègica (77%) i la productivitat del negoci (62%), en contrast amb exercicis anteriors,en què la majoria dels CIOs reconeixia una manca de temps per atendre aquestes qüestions. Tanmateix, només el 27% creu que la innovació és un concepte que ha tingut impacte en la cultura de la seva empresa.

En aquesta nova edició del Global CIO Survey, el 21% dels enquestats admet que la innovació s’està limitant a àrees o departaments específics, i un altre 34% reconeix que es destina a projectes de gran escala impulsats per equips dedicats, en un context en què les tecnologies de la informació, les operacions i el customer service són les àrees més rellevants perquè es produeixi la transformació digital. Aquesta última resulta, per al 73% dels CIOs, fonamental per al seu rol, i el 81% reconeix que haurà de redefinir la denominada customer experience en els pròxims 5 anys.

Aposta pel canal digital

L’estratègia digital es confirma com un dels vectors clau de les organitzacions actuals i una via fonamental per accedir als clients. Tal com apunta l’informe, les empreses situen l’experiència òptima i la potenciació de l’activitat futura dels negocis com dos elements clau per al futur de l’activitat. No obstant això, aquesta experiència digital millorada requereix una revisió completa de les empreses, de les seves infraestructures i recursos informàtics, tant on-premise com en cloud, amb l’objectiu final d’aprofitar el recurs més important de les organitzacions, les dades i els empleats, la qual cosa permet prestar un servei final millor, més proper i més eficaç.