Adigital reclama impulsar la tecnologia al núvol com a estratègia d’innovació comuna

L’associació presenta al govern espanyol un seguit de recomanacions per implantar el ‘cloud’ i demana destinar-hi recursos dels fons Next Generation per a la recuperació

Categories:

Redacció

El núvol és una de les tecnologies que han d'implementar les empreses per a la transformació
El núvol és una de les tecnologies que han d'implementar les empreses per a la transformació | CC0

L’Associació Espanyola de l’Economia Digital (Adigital) ha proposat al govern de l’Estat l’adopció d’una estratègia nacional al núvol per impulsar la transformació de les empreses a través dels fons europeus Next Generation. L’organització ha presentat en una reunió a dues bandes una sèrie de recomanacions per incorporar la tecnologia, la qual afirman que ha d’habilitar i democratitzar l’accés a la innovació i vehicular un ecosistema cloud.

El primer dels consells que figuren en el document El núvol com a prioritat estratègica per a la transformació digital situa com a prioritari la creació d’un consell d’experts per dissenyar el camí a seguir en la implantació del cloud en el teixit econòmic i en l’administració pública. Una proposta que va de la mà del desenvolupament de la intel·ligència artificial, l’aprenentatge automàtic, les dades massives, la ciberseguretat i les cadenes de blocs com a eines complementàries per crear una indústria de valor afegit.

Tot i que Adigital posa en mans del govern espanyol fer el primer pas, el document recalca la importància d’abordar la transformació amb una col·laboració pública i privada per a la capacitació i formació dels professionals implicats.

Subvencions que facilitin el canvi

A tall de recomanació, i alhora de reclamació, l’associació ha demanat destinar més recursos financers a donar suport a les pimes en el procés de transformació. Tal com destaca el document presentat al govern, la introducció de tecnologies d’anàlisi massives de dades i de la intel·ligència artificial en l’atenció al client, entre altres, té un cost elevat que les allunya de les possibilitats de les companyies més petites, pel que cal suport públic perquè puguin situar-se al mateix nivell que les empreses i organismes de mida més grans i amb més recursos.