Barcelona acull la final de la Iberian Cup de ‘League of Legends’

Vodafone Giants venç per 3-0 Mad Lions Madrid en un encontre seguit per 1.500 persones en directe al CCIB

Categories:

Redacció

El 95% de les entrades de la final es van vendre abans que es coneguessin quins equips arribarien a la final
El 95% de les entrades de la final es van vendre abans que es coneguessin quins equips arribarien a la final | @LVPes (Twitter)

Vodafone Giants, l’equip de League of Legends (LOL) afincat a Màlaga, ha guanyat l’ESET Iberian Cup, una de les principals competicions estatals de l’Estat espanyol del videojoc, després de vèncer als madrilenys MAD Lions per un resultat de 3-0. La final del campionat s’ha celebrat al Centre de Convencions Internacionals de Barcelona (CCIB), des d’on 1.500 persones han presenciat en directe el retorn a la presencialitat del torneig organitzat per la Liga de Videojuegos Profesional (LVP).

“Hem creat un ecosistema que, a dins de Barcelona, està al voltant del món dels eSports, que comença a viure d’això. Hem creat noves professions, i això és una cosa molt rellevant”, ha declarat el CEO de la LVP, Jordi Soler, en una conferència davant dels mitjans recollida per Nació Digital. L’edició d’enguany de l’ESET Iberian Cup ha suposat el retorn del campionat a la presencialitat amb públic, després que la competició de 2020 se celebrés en format online per la pandèmia. L’expectació de l’esdeveniment era tan alta que el 95% de les entrades es van vendre abans que es coneguessin quins equips arribarien a la final.

L’ESET Iberian Cup és un torneig de LOL organitzat per la LVP i celebrat des del 2018, que aplega els principals equips d’Espanya, Portugal i Itàlia. Amb la victòria de l’edició d’enguany, que reportava un premi en metàl·lic de 20.000 euros, Vodafone Giants ha aconseguit igualar a MAD Lions al palmarès de la competició, atès que ara ambdós equips sostenen dos trofeus cadascun. El League of Legends és el videojoc més seguit en el món dels esports electrònics, i la final dels Worlds 2021, la competició mundial del títol celebrada a principis de novembre, va ser seguida per més de quatre milions de persones en directe.