EDward Gaming conquereix els Worlds 2021, el torneig d’eSports més vist de la història

La competició registra un pic històric de més de 4 milions d’espectadors durant la final i una xifra mitjana d’audiència d’1.300.000 persones durant tot el torneig

Categories:

Redacció

L'equip xinès EDward Gaming venç amb un resultat de 3-2 als vigents campions, els sud-coreans DWG KIA
L'equip xinès EDward Gaming venç amb un resultat de 3-2 als vigents campions, els sud-coreans DWG KIA | @lolesports (Twitter)

L’equip xinès EDward Gaming s’ha coronat per primera vegada com a guanyador dels Worlds 2021, el mundial de clubs de League of Legends, després de vèncer per 3-2 el fins ara campió del torneig i principal favorit, l’equip sud-coreà DWG KIA. L’edició d’enguany s’ha convertit en la competició d’eSports més seguida de la història, amb un pic de fins a 4 milions d’espectadors simultanis en la final, d’acord amb el portal especialitzat Esports Chart.

L’edició d’enguany dels Worlds de League of Legends ha acumulat més de 174 milions d’hores consumides i una xifra mitjana d’espectadors de gairebé 1.300.000 persones. Aquestes dades que superen notablement les gairebé 140 milions d’hores consumides i els 1.113.000 visitants del torneig de 2020, que va registrar un pic màxim de 3.882.000 espectadors. La victòria d’EDward Gaming, també campió de la darrera edició de la Tencent League of Legends Pro League (LPL), la competició xinesa del videojoc, ha estat seguida amb atenció des del seu país d’origen, on existeix una gran afició popular pels esports electrònics.

Els eSports són un món altament dominat pels països asiàtics, en què Europa encara està lluny d’igualar la seva presència i seguiment per part de la població. Als Worlds 2021 només tres dels 22 equips que participaven eren europeus, un dels quals és l’equip madrileny MAD Lions, que va aconseguir passar de grup com a segon classificat, però va caure als quarts de final de la competició per un resultat de 3-0 davant l’equip finalista, DWG KIA.