El Barça competirà al League of Legends

L’equip d’eSports del club formarà part de la Superlliga, la principal competició del videojoc en l’Estat espanyol

Redacció

El Barça participarà a la Superlliga de LOL el 2022
El Barça participarà a la Superlliga de LOL el 2022 | FCB

El FC Barcelona ha fet oficial la incorporació del seu equip d’esports electrònics al League of Legends a partir del 2022. El Barça eSports serà un dels 10 equips participants a la Superlliga, la màxima competició del joc a l’Estat espanyol organitzada per la Lliga de Videojocs Professional. La categoria compta amb Vodafone Giants com a actual campió, Movistar Riders, G2 Arctic, MAD Lions Madrid o el club propietat del streamer Ibai Llanos i un dels capitans del primer equip blaugrana, Gerard Piqué.

La Superlliga va aplegar 5 milions d’espectadors acumulats la passada temporada d’estiu i va augmentar en un 39% el nombre d’hores vistes, amb un total de 2,6 milions. La final va sumar 300.000 espectadors únics i va batre el rècord històric concurrent amb 73.596 espectadors.

Aposta ferma per l’esport digital

El FC Barcelona ja té tres equips en competicions virtuals: Rocket League, propietat de Psyonix; Hearthstone, el joc de cartes de Blizzard; eFootbal, antic Pro Evolution Soccer. Segons assenyala el Barça en un comunicat, l’aposta per la nova divisió d’esports electrònics va néixer amb l’ambició de “convertir-se en un actor rellevant en els esports digitals a escala global en els pròxims anys” i traslladar “la marca a països com els Estats Units o la Xina”.

L’entitat sosté que totes les divisions es mantenen “fidels als valors del Barça”, per la qual cosa només participaran en jocs “no violents alineats amb la marca” i que promouen “la igualtat de gènere amb el compromís de contribuir a educar tant el públic com els jugadors”.