Spotify compra la plataforma d’audiollibres Findaway

La plataforma de música per ‘streaming’ amplia els seus horitzons amb un catàleg de més de 325.000 obres sonores

Categories:

Redacció

Spotify compra la plataforma d’audiollibres Findaway
Spotify compra la plataforma d’audiollibres Findaway | tomasi (Pixabay)

Spotify, l’empresa líder en el sector de la música per streaming, ha anunciat en un comunicat l’adquisició de Findaway, una plataforma especialitzada en audiollibres. La transacció, que s’acabarà de tancar durant el darrer quadrimestre de 2021, suposarà la integració d’un catàleg de més de 325.000 al seu ecosistema d’àudio, que se sumaran als més de 500.000 audiollibres que la plataforma ja ofereix després de tancar un acord amb Storytel el passat mes de maig.

La història de Findaway comença el 2005, quan l’empresa va llançar al mercat Playaway, un reproductor d’àudio amb audiollibres precarregats. Des d’aleshores, la companyia s’ha convertit en una de les plataformes líders del sector. “L'ambició de Spotify és ser el destí de tot el contingut per als oients i els creadors. L'adquisició de Findaway accelerarà la presència de Spotify a l'espai d'àudio i ens ajudarà a complir més ràpidament aquesta ambició", ha declarat el cap de recerca i desenvolupament de l’empresa, Gustav Söderström. Després de la compra per part de Spotify, Findaway mantindrà la seva seu a Solon (Ohio, Estats Units) i seguirà dirigida pel seu CEO i cofundador, Mitch Krol, que serà supervisat pel cap de la divisió d’audiollibres de la plataforma de música per streaming, Nir Zicherman.

Amb aquesta adquisició, Spotify amplia el seu marc d’actuació en el món de l’àudio a internet. A més a més d’encapçalar tots els rànquings de la reproducció de música, la companyia ha apostat fort pels podcasts i, més recentment pels videopodcasts. Així mateix, el mes de juny l’empresa va presentar Greenroom, la seva proposta per les sales de veu en directe per competir amb la que aleshores era l’app del moment, Clubhouse.