Spotify dona la benvinguda als vídeo podcasts

El nou format s’anirà incorporant progressivament i comptarà amb un sistema de subscripcions de fans

Categories:

Redacció

Els vídeo podcasts se sumen a les sales de veu de Greenroom i als audiollibres de Storytel en la cerca de l'empresa de nous formats
Els vídeo podcasts se sumen a les sales de veu de Greenroom i als audiollibres de Storytel en la cerca de l'empresa de nous formats | CC0

Els podcasts han confirmat enguany la seva preponderància en el món contemporani, amb un consum de 19 hores mensuals a l’Estat espanyol, segons Ivoox. Una de les líders d’aquest nou art sonor a escala internacional, Spotify, ha anunciat ara la implementació dels vídeo podcasts, un format amb què els usuaris no només podran escoltar els seus programes preferits, sinó també veure els seus tertulians mentre parlen.

Segons explica l’empresa al seu blog, els vídeo podcasts seran compatibles amb tots els suports amb què treballa Spotify (telèfons mòbils, ordinadors, televisions intel·ligents i consoles). La intenció de la companyia és competir amb l’auge que el format està registrant en plataformes basades en un mitjà audiovisual, com són YouTube o Twitch, però sense perdre la possibilitat de gaudir dels capítols únicament a través del so. A més a més, els creadors podran monetitzar els vídeo podcasts a través de subscripcions de fans i d’inserció de publicitat, tot i que d’inici aquesta opció només estarà disponible als Estats Units.

 Spotify ha apuntat que la nova variant s’anirà incorporant progressivament al seu servei, i ha habilitat una llista d’espera perquè s’apuntin aquells creadors que vulguin ser els primers a experimentar amb la imatge. La inclusió dels video podcasts és el darrer intent de la plataforma en la seva cerca de nous formats sonors per explotar, després que el mes de maig s’endinsés en els audiollibres amb Storytel i que el juny llancés Greenroom, la seva alternativa a Clubhouse.

Etiquetes