Spotify es passa a les sales de veu amb Greenroom

La plataforma musical se suma a l’èxit de Clubhouse i llança una nova aplicació per iOS i Android basada en Locker Room

Redacció

Spotify Greenroom és una nova aplicació que permet crear sales d'àudio en directe
Spotify Greenroom és una nova aplicació que permet crear sales d'àudio en directe | Spotify

L’èxit de les sales d’àudio en directe protagonitzat per l’esclat de Clubhouse ha portat a moltes plataformes i xarxes socials a crear una eina similar, des de Facebook i Reddit fins a Telegram o Twitter. La darrera en sumar-se a aquesta tendència és Spotify, que aquesta setmana ha posat en marxa Greenroom, una nova aplicació disponible per a dispositius iOS i Android centrada en l’aprovisionament de plataformes de so en directe per dur a terme converses, conferències i altres tipus de continguts sonors.

Greenroom no neix des de zero, sinó que és l’evolució de Locker Room, una aplicació creada originalment per Betty Labs, empresa que Spotify va adquirir el mes de març per tal d’integrar la seva eina al seu ecosistema. El nou servei manté la majoria de característiques que ja tenia Locker Room, tals com la capacitat de crear sales de veu o bé unir-se a les ja creades, però incorpora la possibilitat de gravar trucades per poder publicar-les posteriorment en forma de podcast, a més a més d’una renovada interfície. Així mateix, els usuaris podran iniciar sessió a la nova aplicació amb les mateixes credencials que utilitzen a Spotify.

“Des que vam absorbir Locker Room, hem estat treballant per ampliar les seves capacitats, amb l'objectiu de crear una experiència d'àudio en directe que delectarà els creadors i oients a tot arreu”, apunta la companyia en un comunicat al seu web. Spotify Greenroom es troba ja disponible en 135 estats d’arreu del món, i de cara al futur promet implementar un programa de finançament per a creadors de contingut, a través del qual la plataforma pagarà als generadors de contingut original en funció de la popularitat de les seves sales i del nombre d’interaccions que aconsegueixin amb el públic.