Un atac informàtic a Movistar exposa les dades personals dels seus clients

La companyia assegura que els delinqüents no han pogut accedir a “informació sensible” com les dades de facturació

Categories:

ACN

L'empresa telefònica ha bloquejat l'accés dels pirates informàtics i ha pres les "mesures necessàries" per evitar futurs ciberatacs
L'empresa telefònica ha bloquejat l'accés dels pirates informàtics i ha pres les "mesures necessàries" per evitar futurs ciberatacs | Movistar

Movistar ha informat els seus clients que ha patit un atac informàtic i que diverses dades personals dels usuaris han quedat exposades. Segons el comunicat que la companyia ha fet arribar als seus clients, l’empresa ha detectat una "activitat inusual" al seu sistema a través d'un "accés irregular realitzat des de direccions IP sospitoses". La proveïdora de serveis telefònics ha confirmat que han bloquejat aquest accés i que s'han pres "les mesures necessàries" perquè no es torni a repetir.

Pel que respecta a les dades filtrades, Movistar ha informat que els ciberdelinqüents han pogut accedir a "dades bàsiques i d'identificació, dades de contacte i informació sobre productes i serveis contractats". Això no obstant, la companyia telefònica ha assegurat que els perpetradors no han pogut extraure informació “sensible”, com dades de facturació o registres de trucades.

En el mateix missatge que la companyia ha enviat als seus clients, Movistar ha confirmat que no tenen evidències que els atacants hagin "explotat" les dades que han obtingut a través del ciberatac. Per tot plegat, demanen disculpes als usuaris "per les molèsties que la situació els pugui ocasionar".