Facebook eliminarà el reconeixement facial

La companyia esborrarà les dades de més de 1.000 milions d’usuaris i farà efectiu el canvi a partir del desembre

Categories:

Redacció

Facebook deixarà de reconèixer els usuaris a través de fotografies
Facebook deixarà de reconèixer els usuaris a través de fotografies

Facebook eliminarà el reconeixement facial de les persones que apareixen en les fotografies i imatges que pengen els usuaris en aquesta xarxa social. Així ho ha confirmat la companyia en un comunicat, que ha detallat que la plataforma deixarà d’identificar amb nom i cognom els usuaris que apareixen a les imatges i que esborrarà més de 1.000 milions de registres de cares que té emmagatzemats.

Malgrat que la funcionalitat s’havia d’activar a petició de cada usuari i només un de cada tres n’havia fet ús, ha rebut crítiques des de la seva implantació. Conscient de la “preocupació social” que generava, segons el vicepresident d’Intel·ligència Artificial de la companyia, Jerome Pesenti, han decidit abolir-la. La manca d’una legislació que reguli específicament el reconeixement facial en aquest context ha motivat la maniobra. "Els aspectes positius del reconeixement facial s'han de valorar en paral·lel a la creixent preocupació social per aquesta tecnologia, especialment quan els reguladors no han fixat encara unes regles clares”, ha apuntat Pesenti.

El reconeixement deixarà de funcionar a partir del desembre, també per a persones cegues, a qui ajuda a identificar les persones de les fotografies. També s’eliminaran les notificacions i les recomanacions per a amics i coneguts quan algú pengi una fotografia o un vídeo.